Başbakan'ın Eruzurum'da yapacağı öğrencilerle buluşmalara öğrenci gençliğin taleplerini iletmek için giden Genç-Sen'lileri iktidar, polis gücünü kullanarak engellemeye çalışıyor.

Dün Ankara'ya gelen Genç-Sen'lileri Düzce Kaynaşlı'da engellemeye çalışan polis, bu akşam da Erzurum'a doğru yola giden Genç-Sen'lileri Ankara çıkışında durdurmaya çalışıyor. Saat 23:00 ve Genç-Sen'liler GBT kontrolü bahanesiyle hala Elmadağ'da tutuluyorlar. Eski bir benzinlik yerindeler ve Genç-Sen'lilerin ilerlemesi engelleniyor.

Öğrenci gençliğin esas temsilcileri Erzurum'daki görüşmeye dosyalarını iletmek için gidiyorlar ama yaşanan bu durum bile Başbakan'ın tahammülsüzlüğüne ve fiili baskılarına maruz kalıyor.

Konuyla ilgili Genç-Sen MYK Üyesi Aziz Güler görüşünü şöyle belirtti:

"Polis her zaman olduğu gibi Dolmabahçe'de de, geçtiğimiz hafta Ankara'da da öğrenci gençlikten korktuğu için çeşitli baskı yöntemlerini uyguluyor. Biz Genç-Sen olarak Başbakan'ın öğrencilerle yapacağı toplantıda öğrencilerin sesini duyurmak için Erzurum'a gidiyoruz. Başbakan biz gelmeyelim diye yapıyor ama biz yapıyoruz. Şimdi de bütün birimlerini harekete geçirmiş, çeşitli engeller koyuyor. Ankara'ya gelen Genç-Sen'liler Düzce Kaynaşlı'da durduruldu, bugün de Erzurum'a giderken Kırıkkale Elmadağ'da Genç-Sen otobüsü durduruldu. Bizleri fiili olarak engellemeye çalışıyorlar ama bizleri durduramayacaklar. Bizler öğrenci gençliğin talepleri için o toplantıya dosyamızı ulaştıracağız."

Avukat Özgür Yılmaz ise konuyla ilgili:

"Kimsenin seyahat ve demokratik hakları engellenemez. Polislerin, yönetimin bir şehre girişi engellemesi hukuki değildir. Çünkü kişinin seyahat özgürlüğü ve demokratik haklarını kullanması engellenemez. Bu tip engeller muhalif kesimlere yapılmaktadır. Suç işlenmektedir. Polislerin bu yaptığı anti-demokratik bir uygulamadır. Bu uygulama AKP'nin demokrasi anlayışını göstermektedir. İnsanların demokratik mücadele ve eylem hakkı vardır." dedi.

ÖHA/Sarp Sök-Ankara