Ahmet SAYMADİ / Bianet

 

Tutuklu Öğrencilerle Dayanışma İnisiyatifi (TÖDİ), 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı'nda, tutuklu öğrenciler sorununa dikkat çekmek için yaptığı eylemde, "600 öğrencinin tutuklu olduğu bir ülkede gençlik bayramı kutlanmaz" dedi.

 

Taksim Tramvay Durağı'nda yapılan eylemde, "Sağlam kafa sağlam cezaevinde olur", "Takla atıyoruz. Peki, İdris Naim de bizi görecek mi?", "Ben sporcunun zeki, çevik ve aynı zamanda volta atabilenini severim"ve "TMK + ÖYM: cebren ve hile ile adalet" dövizleri taşındı.

 

"MAPUSHANEDEN EĞİTİM"

Grup adına basın açıklamasını okuyan Turgut Ağabeyoğlu, her yaştan bir sürü öğrencinin cezaevinde olduğunu dikkat çekerek şöyle dedi:

 

"Türkiye'de ortaöğrenim çağında binlerce genç, okul sıralarında olması gerekirken cezaevlerinde tutuluyor, bununla birlikte 600 üniversite öğrencisi de cezaevinde. Cezaevindeki öğrencilerin 209'u öğrenimini cezaevinden devam ettiriyor. Paralı eğitime, uzaktan eğitime mapushaneden eğitim de eklendi.

 

"Gençlik bu sorunlarla boğuşurken, nefes alamazken bir bayram kutlaması tartışması devam ediyor. 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı'nı stadyumlara doluşsak da mı? Stadyumlara doluşmasak da mı kutlasak? Gidin saraylarda kutlayın. Nasıl olsa, gençlik, sizin bu 19 Mayıs parodinizin kuklaları."

 

Basın açıklamasının ardından grup, resmi törenlere gönderme yaparak, "Sürprizli Tören Programı" kapsamında; üzerine barış yazılı kâğıttan uçaklar uçurdu. Flama açmak yerine "Tutuklu Öğrencilere Özgürlük" pankartı açtı. Saygı duruşu yerine Kaygı Duruşu'nda bulunan gençler "Kapanış ve Barış Dilekleri" diyerek eylemi bitirdi.