Gaziantep Üniversitesi Fen ve Edebiyat Fakültesi öğrencileri, YÖK tarafından Pedagojik Formasyon uygulamasının kaldırılmasını protesto amacıyla 1 haftalık boykot eylemi gerçekleştirmeye başladılar.

 

Sabah fakülte önünde toplanan öğrenciler derslere girmeyeceklerini ve 30 Nisan - 4 Mayıs günleri arasında dersleri boykot edeceklerini ilan ettiler. Fakülte önünde toplanan öğrenciler sloganlar atarak, halaylar çekerek boykot etkinliğini sürdürdüler.

 

Daha sonra Kent merkezine inen öğrenciler, Yeşilsu meydanında toplanarak halaylar çekti. Tüm öğrencilerin toplanmasından sonra dövizler ve pankartlarıyla yürüyüş kolu oluşturan öğrenciler Atatürk Heykeli önüne kadar yürüdü.

 

Kent meydanında toplanan öğrenciler yaptıkları basın açıklamasında şunları dile getirdi:

''5 Nisan tarihinde YÖK genel kurulu ilgili bölüm öğrencilerinin öğretmenlik yapmalarına olanak sağlayan pedagojik formasyon uygulamasını kaldırmıştır. Bu karara gerekçe olarak ataması yapılmayan öğretmenlerin istihdam sorunu gerçekçi değildir. İnsanlık onuruna ve emeğine yakışmayacak bir şekilde ucuz iş gücü elde etmek amacıyla ücretli öğretmenlik (kölelik) uygulamasını başlatan bizler değil mevcut iktidardır.

 

Geçmişte çok farklı alanlardan, pedagojik formasyon dahi almamış insanların öğretmenliğe atanması normal karşılanırken bizim bırakın atanmayı, formasyon dahi almamızın engellenmesi büyük bir haksızlıktır.

 

Biz mağdur öğrencilerin talepleri şu yöndedir: 3 Mayıs’ta toplanacak YÖK genel kurulu bütün öğrencilere pedagojik formasyon hakkını iade etmeli. Aksi bir karar mevcut öğrencileri mağdur edecek ve eğitimde fırsat eşitliği ilkesine aykırı olacaktır.

 

Mağdur öğrenciler olarak bu haksızlığa ve zulme boyun eğmeyeceğimizi, bu uygulama devam ettiği sürece bugünden başlayıp hafta boyunca fakülte önünde farklı etkinlik ve eylemlerimizi sürdüreceğimizi kamuoyuna duyuruyoruz.''

 

Celal Deniz / Demokrat Haber Gaziantep