İstanbul Maltepe İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü emriyle 5, 6, 7 ve 8. sınıf öğrencilerine bir seri yardımcı kitap dağıtıldı. "Büyük Adım Biyografi" adlı seri kitaplardan "Her Taş Cevher Değildir" ve "Hafıza Defterine Adını Yazdıranlar" adlı kitaplardaki ifadeler şaşkınlık yarattı.

 

10-13 yaş arasındaki yoksul öğrencilere dağıtılan kitaplarda, 15 kitaptan oluşuyor ve her bir kitabı 110 sayfa. Yazarı belirtilmeyen kitaplarda dahiler işte böyle anlatılıyor:

 

'DARWİN YAHUDİ'DİR SAKLANMAK ZORUNDADIR'

*Charles Robert Darwin (Evrim teorisinin mucidi): "Küçük Charles'in iki derdi vardır. Birincisi Yahudi'dir ve kendini gizlemek zorundadır. İkincisi çıkık alnından, iri burnundan ve şekilsiz dişlerinden nefret eder. Okuldan ziyade hayvanat bahçesine takılır, maymunlara fıstık atar. Pasifik'te üç beş tane renkli kertenkele görünce nesli kesilmiş canlılarla yaşayanlar arasında münasebet kurmaya çalışır. Tam 20 yıl boyunca tezine uyacak malzemeler araştırır. Evet, şüphe içindedir ve kendini kandırdığının farkındadır.

 

EİNSTEİN, PİSTİR PASAKLIDIR

* Albert Einstein (Fizikçi): Albert evde muhatap bulamadığından olacak ancak 4 yaşında konuşmaya başlar. Okulu tırnağı kadar sevmez. Çekilir köşesine, bol bol hayal kurar. Tabiri caizse fazla uçar, ışık demetlerine filan binmeye kalkar. Albert iletişim özürlüdür. Çorapsız dolanır, ayda bir yıkanır ve sabun yemekten çok hoşlanır. (İşin acı yanı o yıllarda Gestapolar Yahudileri fırınlayıp sabun yapmaktadırlar) Dâhimiz pistir, pasaklıdır.

 

NEWTON PİNEKLEYİP SİNEKLERKEN

* Sır Isaac Newton (İngiliz fizikçi, astronom): İşte ağaç altında pinekleyip sineklendiği günlerden birinde kafasına bir elma düşer. Newton 'peki ay niye düşmüyor'dan hareketle yer çekimi ve merkezkaç kuvvet arasındaki hassas dengeyi yakalar. Bütün bunlar asırlar önce, Kindi, Razi, Biruni, Hazini ve İbn-i Heysem'in eserlerinde detaylarıyla anlatılmıştır.

 

CHAPLİN'İN BABASI ÇULSUZUN TEKİDİR

* Charlie Chaplin (Sinema yönetmeni): "Londra'da doğar. Babası sirklerden sebeplenmeye çalışan çulsuzun tekidir. Anası deseniz ona keza. Bilirsiniz Amerika'da parayı bulanlar ya karılarını değiştirirler ya da yeni bir araba alırlar. Şarlo ikisini de yapar, güzel arabalar alır ve alımlı kadınlarla takılmaya başlar. Şarlo Musevilerle düşüp kalktığından olacak Nazilere karşı 'ikinci bir cephe' açar..."

 

AFİFE'YE AŞUFTE GÖZÜYLE BAKARLAR

* Afife Jale (İlk Türk kadın tiyatro oyuncusu): "Müslüman kadınlara sahnenin yasak olduğu dönemde ‘tiyatroculuğa' merak salar. Asrın başında birileri maşa kullanmaktan hoşlanır. Ona ‘asrın yıldızı' gibi davranırlar. Garibim ailesine de dönemez zira mahallenin bitirimleri ‘Afife'ye ‘Aşufte' gözüyle bakar."

 

FREUD SAPIKLARIN BABASI

* Sigmund Freud (Norolog): "Sapıkların babası. Özellikle siyonistler ve Marksistler Freud'a sahip çıkar. Freud teorisi ise Allahü Tealanın kainatın şereflisi olarak yarattığı insanı, bir takım adi içgüdülerin esiri gibi gösteren bir teori."

 

DALİ VE ÇARPIK İLİŞKİLER

* Salvador Dali (İspanyol ressam): "Bunlar çarpık ilişki adına akla gelecek her haltı onaylar, gırtlaklarına kadar pisliğe batarlar. Göz ne görürse, gönül ona konar derler ya Dali'de 'abuk saçık' resimler yapar. Kaldı ki yakın arkadaşları da sağlam papuç sayılmazlar, nitekim oda çizgi dışı bir adam olur çıkar. Saçlarını uzatır, dudaklarını boyar, gözlerini börtlete börtlete bakar ve aklını poşetlik resimlerle bozar.

 

EDİSON KÜPÜNÜ DOLDURUR

* Thomas Edison (Fizikçi, ambulun mucidi): Kıskanç kaşif olarak tanımlanıyor. "Yapacak çok iş var ve hayat öyle kısa ki" sözüyle tanınan Edison, akarken küpünü doldurmaya bakar."

 

NOEL BABA HANEYE TECAVÜZDEN YARGILANIR

* Noel Baba: "Noel Baba çocukları bedavacılığa iter, halbuki Hocamız düdüğü 'parayı verene' çaldırır. Hoca karakterlidir. Noel'i kapıdan kovsanız bacadan girer, bu tipler bütün hukuk sistemlerinde 'haneye tecavüzden' yargılanırlar.