Anadolu Üniversitesi hazırlık sınıfında okuyan 10 öğrenci, 13 Haziran 2012 tarihinde Rektörlük binası önünde çadır kurdu. Yabancı dil hazırlık sınıfını öğrencilerin sistem değişikliği nedeniyle yüzde 90'ının geçemediğini, seneye tekrar eğitim göreceklerini belirterek çadır kurup protesto gösterisinde bulunan öğrencilere arkadaşları da destek verdi.

Yaklaşık 10 gündür çadırlı eylem yapan öğrencilerin sayısı zaman zaman 100'ü aştı. Bugün akşam saatlerinde çadırların önünde toplanan 300'e yakın öğrenci, rektörlük binasına girdi. Binayı işgal ettiklerini söyleyerek giriş koridorunda oturan öğrenciler "Rektör gelene kadar buradan çıkmayacağız" dedi.

 

“ÖĞRENCİLER BİÇARE, HAZIRLIĞA BİR ÇARE!”

Bina içinde pankart asarak çeşitli slogan atan öğrenciler, taleplerine karşılık verilinceye kadar binadan ayrılmayacaklarını bildirdi.

 

Daha sonra 4 öğrenci temsilcisi, AÜ Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Mustafa Cavcar ve Prof. Dr. Meryem Akoğlan Kozak ile görüştü.

ÖĞRENCİ İŞGALİ SONA ERDİ, ÇADIRDA KALACAKLAR

Eskişehir Anadolu Üniversitesi hazırlık sınıfı öğrencilerinin Rektörlük binasını işgalleri sona erdi. Öğrenciler, rektör yardımcılarıyla görüştükten sonra binadan dışarı çıktı. Yaklaşık 1.5 saat süreyle rektörlük binasında kalan öğrenciler Anadolu Üniversitesi Rektör Yardımcıları Prof.Dr.Meryem Akoğlan Kozak ve Prof.Dr.Mustafa Cavcav ile görüştü. Rektör yardımcıları öğrencilere, sorunlarını senato toplantısında ele alacaklarını ve çözüm bulmak için çaba göstereceklerini söyledi. Öğrenciler, görüşmeden sonra rektörlük binasından dışarı çıktı. Rektörlük önünde toplanan öğrenciler çadırda kalma eylemlerini sürdüreceklerini söyledi.

 

Fotoğraflar burada >>>