Hazal Hürman / Bianet

 

2 Temmuz'da İstanbul'daki ilk duruşması başlayan KCK davası kapsamında sekiz aydır tutuklu bulunan Prof.Dr. Büşra Ersanlı'nın "Siyaset Bilimine Giriş" dersi verdiği öğrencileri mezun oldu.

 

Marmara Üniversitesi Anadolu Hisarı Kampüsü'nde yapılan törende Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler bölümü öğrencileri yürüyüşlerini "Büşra Hoca'nın Öğrencileriyiz", "Büşralara Özgürlük", "Tutuklu Öğrencilere Özgürlük",  "Büşra Hoca'ya özgürlük" dövizlerini taşıyarak gerçekleştirdi.

 

BİR FAKÜLTE, BİR DAVA, İKİ BÜŞRA

Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Siyaset Akademisi'nde verdiği dersler gerekçe  gösterilerek "terör örgütü yöneticiliği" suçuyla tutuklanan ve 22,5 yıla kadar hapis cezası istemi ile yargılanan Büşra Ersanlı'dan ders alan öğrenciler mezuniyet törenlerinde "Büşra Hoca'nın Öğrencileri" olarak onun yanında olduklarını gösterdi.

 

Ersanlı'nın yanı sıra kamuoyunda "küçük Büşra" olarak da bilinen Marmara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi bölümü birinci sınıf öğrencisi Büşra Beste Önder de KCK davası kapsamında tutuklu bulunuyor. Mezuniyet töreninde "küçük Büşra'nın" fakülte arkadaşları "Büşralara özgürlük" dövizleri ile Önder ve tüm tutuklu öğrenciler için de özgürlük taleplerini dile getirdi.

 

DÖVİZLERİ İNDİRİN DEDİLER

Siyasal Bilgiler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Recep Bozlağan'ın dövizlerin indirilmesi yönündeki telkinlerine rağmen öğrenciler protokol önündeki yürüyüşlerini dövizlerle tamamladı. Ersanlı'nın yanı sıra tüm tutuklu öğrenciler için özgürlük talebini taşıyan dövizler yürüyüşün sonunda "sıkıntı yaratabileceği" gerekçesiyle "görevli" kişilerce toplandı.

 

"Büşralarla" birlikte 205 kişinin sanık olduğu KCK İstanbul Davası Silivri'de devam ediyor.