İstanbul'da Esenyurt Ali Kul Çok Programlı Lisesi 1. sınıf öğrencisiyken Alevi olduğu için şiddet gören Burak Kul’un hukuk mücadelesi 5 yıldır sürüyor.

 

Sanık edebiyat öğretmeni Zeki Yılmaz’ın yargılandığı davada, Burak Kul’un o dönemden sınıf arkadaşı Gizem Kaptanoğlu tanık olarak dinlendi. Büyükçekmece 2. Sulh Ceza Mahkemesi’nde devam eden davada tanıklık yapan Kaptanoğlu, şöyle konuştu: “Bir ramazan günüydü. Arkadaşım ile teneffüste sıramızda sandviç yiyorduk. Yanımızda Burak da vardı. İçeri giriş zili çalmıştı ama öğrenciler daha toplanmamıştı. Zeki hoca geldi ve bana ‘Alevi misin Sünni mi’ misin diye sordu. Sünni olduğumu söyledim. Burak’a da aynı soruyu sordu. Burak ‘Aleviyim’ deyince, karnına ve başına vurarak, darp etti. Burak’a ‘arka sıraya otur’ dedi ve Burak arkaya doğru geçerken de çelme taktı” dedi.

 

Burak Kul’un avukatı Metin İris İstanbul Üniversitesi Adli Tıp anabilim dalından alınan raporu mahkemeye sundu. Olayın, şiddet gören Burak Kul’un sağlığını ve algılama yeteneğini basit tıbbi müdahaleyle giderilebilecek düzeyde bozulmasına neden olduğu da bildirildi.

 

Mahkeme yargıcı, Büyükçekmece ve Esenyurt İlçe Milli Eğitim Müdürlükleri’nden sanık öğretmen hakkındaki disiplin soruşturmasının istenmesine karar vererek, davayı 21 Aralık’a erteledi. (Cumhuriyet)