Eğitimde 4+4+4 sistemine geçilmesinin ardından İstanbul’da 19 ilköğretim okulunda daha önce hayata geçirilen etüt ve beslenme uygulamasına son verildi.

 

Uygulamanın yeni eğitim sisteminin yarattığı “okul açığı” nedeniyle kaldırıldığı belirtildi. Yeni uygulamanın sadece birinci sınıfları kapsadığı, ikinci ve üçüncü sınıftaki öğrencilerin etüde devam edeceği kaydedildi. Galatasaray İlköğretim Okulu’nun yanı sıra İstanbul’da 8’i Anadolu yakasında olmak üzere 19 okul daha birinci sınıf ile anasınıflarına öğrencilerini kurayla alıyor ve 17.50’ye kadar eğitim veriyordu. Çalışan annelerin “gözdesi” olan okulların yıllık ücretleri de 10 taksitle bin 850 TL’ydi.

 

8-15 Haziran tarihlerinde önkayıt yapılan bu okullar için dün noter huzurunda yapılacak kura çekimine giden aileler, bir sürprizle karşılaştı. Çünkü kura iptal edilmiş, okullarda etüt ve beslenme uygulaması kaldırılmıştı. Yeni eğitim sisteminin yarattığı okul ihtiyacı nedeniyle okullarda tam gün değil, öğlenci ve sabahçı olmak üzere ikili eğitim yapılacaktı.

 

KAYITTA SINIRLAMA

Yetkililer bundan sonra etüt ve uygulamalı okul olmayacağını söylerken, kura için ailelerden alınan 100’er TL’nin iade edileceğini belirtti. Bir başka değişiklik de bu okullara artık yalnızca ikamet adresi tutan çocuklar kayıt yaptırabilecek. Oysa Anadolu yakasında otursa bile aile isterse Avrupa yakasındaki okulun kurasına katılabiliyordu. Bu okulların kurasına her yıl 4 binin üzerinde veli katılıyordu.

 

TEPKİ YAĞDI

Veliler okullardaki uygulamanın son bulmasına tepkili. Veliler. okulları özellikle çalışan annelerin tercih ettiğini söyleyerek, “Gözümüz arkada kalmadan işimize gidebiliyorduk. Üstelik de çok uygun fiyata çocuğumuz hem eğitim alıyor hem de derslerini okulunda yapıyordu” dedi. Aileler, bugün il milli eğitim müdürlüğü önünde protesto eylemi yapacak

 

TEPKİ YAĞDI

Veliler okullardaki uygulamanın son bulmasına tepkili. Veliler okulları özellikle çalışan annelerin tercih ettiğini söyleyerek, “Gözümüz arkada kalmadan işimize gidebiliyorduk. Üstelik de çok uygun fiyata çocuğumuz hem eğitim alıyor hem de derslerini okulunda yapıyordu” dedi. Aileler, bugün il milli eğitim müdürlüğü önünde protesto eylemi yapacak.

 

HABERTÜRK