Hatay'da yanlarında çalışan 16 yaşındaki çırağa işkence yaptıkları iddia edilen iş yeri sahipleri gözaltına alındı

 

İskenderun Küçük Sanayi Sitesi'ndeki bir iş yerinde çırak olarak çalışan M.Ç'nin (16) babası Fecir Ç, gazetecilere yaptığı açıklamada, gün boyu haber alamadığı oğlunu merak ettiği için iş yeri sahiplerini telefonla aradığını söyledi.

 

Görüşmede oğlunun hırsızlık ile suçlandığını ifade eden baba Fecir Ç, daha sonra eve gelen M.Ç'nin vücudunda darp ve yara izlerine rastladığını belirtti.

 

Oğlunun iş yeri sahipleri tarafından dağlık bir arazide dövüldüğünü ve arabanın arkasına bağlanarak sürüklendiğini iddia eden Fecir Ç, "Durumu jandarmaya bildirdik. Çok üzüntülüyüz. Oğlum bu suçu işlemiş olmaz. Bunu yapanlardan şikayetçi olduk. Umarım en kısa zamanda hak ettikleri cezayı bulurlar. Yapılan işkence sonucunda oğlumun psikolojisi bozuldu" dedi.

 

M.Ç. de Karahüseyinli köyündeki bir eve su tesisatı tamiri için gittiği ustalarının kendisini evden altın kolye çalmakla suçladığını ifade etti.

 

AKÜYLE ELEKTRİK VERDİLER

M.Ç., "İşin bitiminden 3 gün sonra işyeri sahipleri bana, gittiğimiz evden bir altın kolyenin çalındığını, altını benim çaldığımı söyledi. Ben kabul etmedim. Beni Nergizlik Köyü'ne götürdüler. Orada dağlık bir yerde kablo ile bana vurdular. Su döküp, vücudumun her tarafına vurdular. Sonra arabanın arkasına bağlayarak sürüklediler. Üzerime su dökerek, arabanın aküsü ile vücudumun çeşitli yerlerine de elektrik verdiler. 'Altını çaldığını söyleyeceksin' diye baskı yaptılar. O kadar baskının ardından ben de suçu kabul ettim. Gözümü ne zaman kapatsam, bana yapılanları görüyorum" dedi.

 

Jandarma ekiplerinin iş yeri sahipleri H.K, H.U. ile R.K. ve Y.D'yi gözaltına aldığı, olayla ilgili soruşturmanın sürdürüldüğü bildirildi.