Gülen cemaati ve AKP hükümeti arasındaki "dersanelerin kapatılması" polemiği Zaman gazetesinin dün "Eğitime büyük darbe" başlığıyla yayımladığı manşeti ile tekrar gündeme oturdu. Sosyal medyada Türkiye ve dünyada trend topic olup 1. sıraya yerleşen haber Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yalanlanmıştı. Samanyolu ve Zaman'da yayımlanan haberde iddia edilen taslaktaki ifadeleri "alenen yalan ve kışkırtıcı" olarak niteleyen MEB, eğitimde yeni bir taslak üzerinde çalıştıklarını fakat hazırlanan taslağın Zaman'ın manşetinde yer alan haberdeki içeriklerle alakası olmadığını belirtmişti. Akşam saatlerinde Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı da yaptığı açıklamada, 2014 itibariyle dershanelerin kesinlikle kapatılacağını söyledi.

Bugün Zaman gazetesi manşetine Hasan Karalı ve Burcu Öztürk imzalı haberde, "böyle bir yasa darbe döneminde bile uygulanamadı!" başlığını taşıyarak tartışmayı dahada sertleştirdi. Haberde, "böyle bir teşebbüs 12 Eylül darbesinden sonra da gündeme gelmiş, Kenan Evren yönetiminin çıkardığı dershaneleri kapatan yasayı bir yıl sonra Turgut Özal, yürürlüğe girmeden kaldırmıştı. 28 Şubat’ta da birçok dershaneye üst üste müfettişler gönderilmiş ama kapatma amaçlı kanun hazırlanmamıştı" ifadelerine yer verildi.

Üstü kapalı olarak Recep Tayyip Erdoğan yönetimindeki hükümeti, 12 Eylül darbesiyle hükümetin başına geçen Kenan Evren yönetiminden daha ileri boyutta bir yasa çalışmasında bulunduğunu belirten haberde, "28 Şubat postmodern darbe sürecinde de birçok dershaneye üst üste müfettişler gönderildi ama kapatma amaçlı bir kanun hazırlanmadı. Şimdi ise MEB’in dershaneleri ve etüt merkezlerini kapatmak için kanun taslağı hazırlaması, toplumun tüm kesimlerinden büyük tepki  çekti" sözleri ile mevcut yönetim sert bir dille eleştirildi. (Gazeteport)