Demokratik Öğrenci Dernekleri Federasyonu (DÖDEF), 7 Haziran'da yapılacak genel seçimlerde HDP'ye desteğini açıklamak üzere Özgür Ronî Öğrenci Derneği'nde basın toplantısı düzenledi. Toplantıya, HDP Eş Genel Başkanı Yüksekdağ da katıldı. Yüksekdağ, "Türkiye toplumunun ihtiyaç duyduğu gençlik, Denizlerin, Mahirlerin, İboların ve sokaklarda katledilen Nihatların, Medenilerin davasına sahip çıkan gençliktir" dedi ve "HDP'ye katılım" çağrısında bulundu.

Yüksekdağ'ın açıklamalarından satırbaşları şöyle:

"GELİN MİLLETVEKİLİ ADA ADAYI OLUN"

"Siyasetin bu kadar kıvrandığı bir dönemde gençlik örgütünün devrimci ve demokrasiden yana tavır kullanmış olması değerlidir. Statükocu siyasetten kurtulmak için gençliğin değişim iradesine ihtiyacı var.

"HDP, eşitlik, demokrasi ve barış taleplerini savunucusu ve yürütücüsü olarak gittikçe ilerliyor. Bu ilerleyişimizde gençlik de bize güç kattı.

"Nereden bakarsak bakalım toplumun en dinamik kesimi tutsak edilme politikalarıyla karşı karşıya. Ancak, Türkiye toplumunun ihtiyaç duyduğu gençlik dinamik ve özgür gençliktir. Türkiye toplumunun ihtiyaç duyduğu gençlik, Denizlerin, Mahirlerin, İboların ve sokaklarda katledilen Nihatların, Medenilerin davasına sahip çıkan gençliktir. Biz, 2015 seçim arifesinde yeni yaşam kuracak en güçlü öznenin gençlik olduğunu bilerek yola çıkıyoruz. Sizin gibi bir gençlik kolunun arkasında yürümekle gurur duyuyoruz. Gelin genç partimizin saflarında siyaset yapın. Milletvekili aday adayı olun."

"'İÇ GÜVENLİK PAKETİ' TOPLUMUN HUZURUNU BOZACAK"

('İç Güvenlik Paketi' hakkında yöneltilen bir soruya karşılık): "Barışı konuştuğumuz bu süreçte gerilimlere yol açabilecek tutumlardan sakınmamız gerekiyor. O nedenle 'güvenlik paketi' barış sürecinin ruhunu yansıtan bir yaklaşım değildir. Bu paket yasalaşırsa, tüm Türkiye toplumunun huzurunu bozacak. Bu nedenle, hükümet, huzur bozacak bu paketi daha fazla gündemde tutmamalıdır."