Yıldız Teknik Üniversitesi (YTÜ) Davutpaşa Kampüsü’nde yapılacak bir etkinliğe gelecek olan Başbakan Ahmet Davutoğlu’nu protesto etmek için afiş asan öğrencilere özel güvenlik elemanları saldırdı. Saldırıda 23 öğrenci gözaltına alındı. Davutoğlu programını iptal etti.

Esenler Belediyesi’nce düzenlenen kentsel dönüşüm ile ilgili “Geleceğin Şehirleri Sempozyumu”na katılacak olan Başbakan Ahmet Davutoğlu, saat 13.00’de Yıldız Teknik Üniversitesi Davutpaşa Kampüsü’nde yemekhane önünde protesto edildi.

Üniversitede “Hırsız, Savaş Çığırtkanı AKP’yi YTÜ’de İstemiyoruz” afişi asan öğrencilere özel güvenlik görevlileri saldırdı.

Özel güvenlik görevlileri öğrenciler tarafından engellenince, çevik kuvvet polisi çağrılarak afişlerini korumaya çalışan öğrencilere saldırdı. Saldırı sırasında 23 öğrenci gözaltına alındı.

Üniversite kampüsünü bir süre ablukaya alan polis Davutoğlu’nun protestolar nedeniyle üniversitedeki programını iptal etmesi üzerine kampüsten ayrıldı.

Gözaltına alınan öğrenciler Esenler Karakolu’na götürüldü. Üniversiteliler herkesi gözaltıları protesto etmek için 25 Aralık saat 13.00’da yemekhane önüne çağırıyor.



Kaynak: Sendika.org