Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. M. A. Yekta Saraç, darbe girişimine ilişkin bütün devlet ve vakıf üniversitelerinin rektörlerini bugün saat 14.00’te acil toplantıya çağırdı.

YÖK’ten yapılan açıklamada “akademik camiamızın bu yapıdan tamamen temizlenmesi için atılacak yeni adımlar etraflıca görüşülecektir” ifadeleri kullanıldı.

Ankara’da YÖK Başkanlığı’nda gerçekleşecek toplantıya dair açıklama şöyle:

YÖK Başkanı Saraç başkanlığında düzenlenecek olan toplantıda öncelikle millet iradesine ve demokrasiye yönelik düzenlenen darbe girişimi görüşülerek paralel devlet yapılanmasına ilişkin yükseköğretim kurumlarında şimdiye kadar alınan önlemler ve kararlar masaya yatırılacak, akademik camiamızın bu yapıdan tamamen temizlenmesi için atılacak yeni adımlar etraflıca görüşülecektir.

“Toplantıda “Başkan Saraç’ın açılış konuşması ile YÖK ve Türkiye’deki bütün üniversitelerce hazırlanan ortak açıklamanın okunması” safhası basına açık olacaktır. Devamında rektörlerle görüşme gerçekleştirilecektir.”

YÖK'TEN İLK AÇIKLAMA

YÖK, darbe girişiminin ardından 16 Temmuz'da yayınladığı açıklamada "Bütün akademik camiamız milletin iradesine saygı ve demokrasiye sahip çıkma noktasında tek vücut halindedir" demişti.

"Yükseköğretim Kurulu, Üniversitelerimiz ve akademi camiası olarak;

"Yüce milletimizin iradesine karşı düzenlenen, demokrasi tarihimize kara bir leke olarak geçecek bu girişimi şiddet ve nefretle kınıyoruz. Demokrasinin en önemli savunucularından olan üniversitelerimiz için gün, demokrasiye sahip çıkma günüdür.

"Bütün akademik camiamız milletin iradesine saygı ve demokrasiye sahip çıkma noktasında tek vücut halindedir."

(Kaynak: Bianet)