AKP'ye yakın Yeni Akit gazetesi, 'karma eğitim modeli'nin tacizi tetiklediğini iddia ederek, kız ve erkek okullarının ayrılmasının dünyada da artık kabul gördüğünü savundu. Gazetenin Muhammet Erdoğan imzalı haberine Eğitim-Sen de alet edildi.

EĞİTİM-SEN'İN RAPORUNU ÇARPITTILAR

Eğitim-Sen'in Milli Eğitim Bakanlığı'nın ihmalkârlığına dikkat çekerek oluşturduğu, "İlköğretim okullarında cinsel taciz ve tecavüz araştırması"nı çarpıtan gazete, raporu, haberi destekler nitelikte kullandı. Eğitim-Sen'in raporunda yer alan, 'ilköğretim okullarında son 10 yılda saptanan cinsel taciz ve tecavüz vakalarının yıllara göre sayısal dağılımı'nı haber için kullanan gazete, "Karma eğitim siteminin cinsel tacizleri arttırdığını, karma eğitimin azılı savunucusu olan Eğitim-Sen bile dile getirirken, Türkiye’de ve dünyada yapılan araştırmalarda karma okullarda cinsel saldırıların gittikçe arttığı ortaya çıktı," iddiasında bulundu.

EĞİTİM SEN'İN RAPORU 'CİNSEL EĞİTİM VERİLSİN' DİYOR

Oysa Eğitim Sen ilgili raporunda, MEB'e öğrenciler başta olmak üzere, Eğitim Fakülteleri'nde cinsel eğitim verilmesi için yaptıkları girişimlerin sonuçsuz kaldığına dikkat çekmişti. Eğitim-Sen raporunda şu tespitler yapılmıştı: "(...)Biz uzun yıllardır okullarda cinsel eğitimin verilmesi gerektiğini ve özellikle öğretmen yetiştirme süreçlerinde; Eğitim Fakülteleri eğitim alan öğretmenlerin de bu süreçlere ilişkin çeşitli derslerle eğitim almaları gerektiğini ifade ettik. Bunun gerekliliğini raporlarımızla, uzman görüşlerimizle ortaya koyduk. Ancak bu konuda herhangi bir adım atılmış değil. Hala sadece birkaç ders içerisinde, birkaç kaç konu başlığı içinde sınırlı anlatımlarla geçiştiriliyor. (...)Yaşananların Türkiye toplumunun genelde yaşadığı ekonomik ve sosyal problemlerle derin bağlantısı vardır. Çünkü bunlar sonuç olarak psikolojik sorunlardan kaynaklı yansımalardır. Bunların bütünlüklü değerlendirilmesi ve asıl olarak bu süreci önleyici bilimsel tedbirlerin ortaya koyulması gerekir..."

KARMA EĞİTİM DÜNYA'DA DA GEÇERLİLİĞİNİ YİTİRMİŞ

Akit'in 'karma eğitim modeli' karşıtı haberinde ayrıca 'dünyadan örnekler' verildiği de ileri sürülerek, karma eğitimin dünya örneklerinde de artık kabul görmediği iddia edildi ve haberde şu ifadelere yer verildi: "Karma eğitim sisteminin öğrencilerin üzerinde hiçbir artı etkisi olmadığı aksine zarar verdiği gelişmiş ülkeler tarafından yapılan araştırmalarca kanıtlanmış durumda olup birçok ülkenin karma okulların yanında ayrı okulları da açtığı biliniyor." (Demokrat Haber)

Eğitim Sen'in raporuna gitmek için tıklayınız.

Yeni Akit'in haberi için tıklayınız.