Yeditepe Üniversitesi’nde iki gündür yemekhane boykotu var. Yemekhanede fiyatların yüksek olmasından hali hazırda şikayetçi olan öğrenciler geçtiğimiz hafta yapılan zamlar üzerine boykot kararı aldı.

Gezi Direnişi sonrası öğrencilerin kurduğu Yeditepe Forum’da alınan kararla “yemeğini al gel” çağrısı yapıldı, öğrencilerin getirdiği yemekler yemekhanede “Kardeşlik Masaları”nda yeniyor.

Bianet'teki habere göre; boykotun yanı sıra öğrenciler okul yönetimine taleplerinin yer aldığı dilekçeler veriyor. Talepler şöyle:

* Yemek fiyatlarına öğrencilerin oluşturduğu bir komisyonla karar verilmesi.

* Yemekhane sırasında suyun parayla (75 kuruş) satılmaması

* Vegan ve vejeteryan öğrenciler için yemek çeşitliliğin arttırılması

Üniversite yönetimi öğrencilerle görüşene dek boykot sürecek.

“ÇOK FİYATA AZ YEMEK”

Yemek fiyatlarını, boykotu ve talepleri Yeditepe Forum’dan Gülcan Çetinkaya ile konuştuk. Yemekhanede yemekler üç çeşit yemeğin olduğu öğrenci menüsü şeklinde ya da tabak üzerinden fiyatlandırılarak alınabiliyor.

Öğle ve akşam öğrenci menüsü altı liradan altı buçuğa, kahvaltıda öğrenci menüsü beş buçuk lira çıktı. En düşük tabak fiyatı da dört buçuk lira.

Yemekhane dışında kantinlerde tabak usulü yemek alınabiliyor. Burada da fiyatlar yemekhaneden farksız.

“Bu kadar yüksek fiyatlara rağmen yemeklerin porsiyonu çok az ve kalitesiz” diyen Gülcan Çetinkaya yemek sorununun uzun süredir öğrencilerin gündeminde olduğunu anlattı.

“Zamların ardından forum olarak boykot kararı aldık. Forum dışından pek çok öğrenci de boykota katıldı.”

“EMEKÇİLERE İŞ YÜKÜ BIRAKMIYORUZ”

Her öğlen saat 12.00’de yemekhane işgal edilerek getirilen yemekler burada yeniyor, akademisyenlerden de boykota destek var.

Üniversite emekçilerini de gözettiklerini anlatan Çetinkaya “Yeditepe emekçilerini kardeşlik soframıza bekliyoruz, onlarla ekmeğimizi paylaşabiliriz’ diyor.

“Üniversite emekçilerine iş yükü bırakmak istemiyoruz. Daha önce de dikkat ettiğimiz gibi yemekleri yedikten sonra toplayıp, masaları temizleyip çıkıyoruz. Sabah bir temizlikçi abla ‘çocuklar haklı, burada her şey çok pahalı’ derken güvenlik görevlileri de sorun çıkarmıyor. Bu sabah arkadaşlarımız onlara simit ikram etti.”

* Fotoğraf: Yeditepe Forum / twitter