14. Vehbi Koç Ödülü, eğitim alanındaki çalışmaları ile Prof. Dr. Ali Nesin ve Matematik Köyü Projesi'ne verildi.

Ödülü Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa V. Koç’un elinden alan Prof. Dr. Ali Nesin, aynı zamanda 100 bin dolarlık para ödülünü de Nesin Vakfı adına kabul etti.

‘PARA ÖDÜLÜNÜ FELSEFE KÖYÜ'NÜN YAPIMINDA KULLANACAĞIZ’   

Yaşamından kesitleri de içeren kısa filmde, para ödülünü Felsefe Köyü’nün yapımında kullanacaklarını belirten Prof. Dr. Ali Nesin, ödülle ilgili duygularını ise “Çok gurur duyduk. Bu ödülü Nesin Vakfı olarak kabul ediyorum. Ben ve çalışma arkadaşlarımın liderliğindeki Nesin Vakfı olarak bu ödülü hak etmediğimizi söyleyemeyeceğim, iyi işler yaptığımızın farkındayım. Daha iyisini yapamadığım için özür diliyorum, elimden bu kadarı geliyor. Ama daha iyisini yapacağız. Çünkü gençler bunu hak ediyor. Vehbi Koç Vakfı da buna bir katkı sağlamıştır, çok teşekkür ederiz” diyerek ifade etti.

Matematik, felsefe ve sanatın topluma para getirmediğini ancak bir yaşam biçimi olduğunu söyleyen Nesin, “Bunlar sana bir şey öğretmez, sana düşünmesini öğretir. Her şeyi düşünmesini öğretir. Hiçbir şeye yaramaz, her şeye yarar. Öğrencilerime bir problem veriyorum, iki saat boyunca düşünüyorlar. Bu problem hiçbir şeye yaramayacak ki. Ama inat etmeniz, düşünmeniz, problemi doğru kurgulamanız, sorunu anlamanız, problemi çözmeseniz de problemin zorluğunu anlamanız, bütün bunlar hayatta; insani ilişkilerinizde, toplumla ilişkilerinizde, kendinizle ilişkilerinizde kısaca her işinize yarayacak” dedi.