Kurdi-der Van Şubesi ve Eğitim Destek Evi tarafından Kürtçe eğitimin verileceği 'Dibistana Seretayî ya Fatma Tokat' açıldı.

Van'ın İpekyolu ilçesine bağlı Bostaniçi Mahallesi'nde KURDİ-DER Van Şubesi ve Eğitim Destek Evi'nin (MAPER) birlikteliği ile Van'ın Kürtçe eğitim verileceği 'Dibistana Seretayî ya Fatma Tokat'ın (Fatma Tokat İlkokulu) açılışı gerçekleştirildi.

Açılışa HDP ve DBP yöneticileri, ilçe belediye eşbaşkanları, veliler ve öğrenciler katıldı. "Bê ziman jiyan nabe" pankartının yer aldığı açılışta kısa bir konuşma yapan KURDÎ-DER Van Şube Eşbaşkanı Osman Kasut, Kürt dili üzerindeki asimilasyon politikalarına işaret ederek, yıllardır Kürtçe'nin yasaklı olduğunu ve okullarda asimilasyonun dayatıldığını söyledi.

Osman, anadilde eğitimin önemine dikkat çekerek, okulun herkesin okulu olduğuna ve halkın kendi okuluna sahip çıkacağına inandıklarını, bu okulun asimilasyona karşı alternatif olduğunu kaydetti.

Barış Anneleri Meclisi üyeleri ve öğrenciler tarafından kurdelesi kesilerek açılışı gerçekleştirilen okul 22 öğrencisiyle eğitime başladı. (JİNHA)