Mersin Valiliği, TÜBİTAK yarışması kapsamında ortaokul ve liselerde "15 Temmuz darbe girişimi" konulu anket yapılmasına izin verdi. Ankette “Darbecilere karşı tavrınız nedir?”, “15 Temmuz gecesi milli iradenin kazandığını düşünüyor musunuz?” benzeri 15 soru yer alıyor.

Abidin Yağmur'un Cumhuriyet'te yer alan haberine göre, Mersin Valiliği, Yahya Günsur Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi felsefe öğretmeni Refah Akış’ın TÜBİTAK proje yarışması kapsamında yapmak istediği ‘Hâkimiyet Milletindir’ projesi için ortaokul ve liselerde “15 Temmuz Darbe Girişimi’’ konulu anket yapılmasına onay verdi. Ankette öğrencilere “Darbecilere karşı tavrınız nedir?”, “Darbe girişimine karşı halkın gösterdiği tepkiyi nasıl buluyorsunuz?”, “15 Temmuz gecesi demokrasinin yani milli iradenin kazandığını düşünüyor musunuz?” gibi sorular bulunuyor.

4 İLÇEDE YAPILACAK  

Refah Akış, projesi için 4 ilçedeki okullarda anket çalışması yapmak istediğini Yenişehir İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü üzerinden İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Mersin Valiliği’ne bildirdi. Mersin Valiliği, Akış’ın talebine olur verirken Mersin İl Milli Eğitim Müdürlüğü de 4 merkez ilçenin milli eğitim müdürlüklerine yazı yazarak anket çalışmasını duyurdu.

GÖNÜLLÜLÜK ESASI 

Müdürlük yazısında anketin gönüllülük esasına göre yapılacağı, ankette imzalı ve mühürlü soru kâğıtlarının kullanılacağı ve katılımcıların adlarının gizli kalacağı vurgulandı. Milli Eğitim Müdürlüğü yazısında öğretmen Refah Akış’ın anket çalışmasına, anketin sonuçlarını basılı ve dijital ortamda müdürlükle paylaşmak şartıyla izin verildiği de kaydedildi.

15 SORU SORULACAK 

Felsefe öğretmeni Refah Akış tarafından okullarda yapılacak ‘Hâkimiyet Milletindir’ başlıklı ankette 15 soru yer alıyor.