Marmara Üniversitesi Göztepe Kampüsü ve İzmir Ege Üniversitesi'nde, ülkücü olduğu söylenen gruplar tarafından Kürt öğrencilere yönelik saldırılar gerçekleşti. Grupların satırlı saldırıları sonucunda 5 öğrenci yaralandı…

İZMİR'DE METRO DURAĞINDA SOPA VE BIÇAKLA SALDIRI

İzmir Ege Üniversitesinde okuyan 3 Kürt öğrenci, Bornova metro durağında bekledikleri sırada  40 kişilik ırkçı bir grubun saldırısına maruz kaldı.

Saldırıda öğrenciler tartaklanırken çevreden kimsenin saldırıya müdahalede bulunmadığı, polislerin olay yerine gelmesinin ardından ise öğrencilerin hastaneye kaldırıldığı öğrenildi.

Saldırgan gruptaki bazı kişilerin yüzlerinin kapalı olduğu ve ellerinde sopa ve bıçak olduğu belirtilirken, öğrencilerden 2'sinin durumunun kötü olduğu öğrenildi.

Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Acil Servisine kaldırılan 2 öğrencinin kafalarına dikiş atıldığı ve burunlarının kırıldığı belirtildi.

MARMARA'DA YİNE SALDIRI

Yine aynı gün; Marmara Üniversitesi Göztepe Kampüsü'nün çıkışında durakta otobüs bekleyen Kürt öğrenciler, ülkücü oldukları iddia edilen bir grubun satırlı saldırısına uğradı. İki Kürt öğrenci satırla yaralandı.

Öğrencilerden birinin başından, diğerinin de kolundan yaralandığı öğrenildi. Yaralılar, Göztepe Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tedavi altına alındı.

SON DÖNEMDE ARTTI

13 Kasım günü Marmara Üniversitesi'nin Göztepe'de bulunan merkez kampüsünde ülkücü oldukları söylenen gruplar Kürt öğrencilere yönelik satırlı saldırıda bulunmuştu. Saldırıda çok sayıda Kürt öğrenci yaralanmıştı.

9 Kasım'da da Sivas'taki Cumhuriyet Üniversitesi'nde okuyan Kürt öğrenciler, Mardin'in Nusaybin ilçesi ile Rojava'nın Qamişlo kenti arasına örülen "utanç duvarı"nı protesto etmek amacıyla düzenledikleri basın açıklamasının ardından ırkçı grupların saldırısına maruz kalmıştı. Bu saldırıya karşı  11 Kasım  günü kampus içinde yapılan açıklamanın ardından derse gitmek isteyen öğrenciler ikinci kez 50 kişilik ırkçı grubun saldırısına maruz kalmış, iki kişi de ağır yaralanmıştı.

Aynı gün İstanbul'da da Kürt öğrenciler ırkçı saldırıya uğradı. Şişli Nişantaşı'nda buluna Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi'nde okuyan iki Kürt öğrenci, ırkçı bir oluşum olan ülkücü öğrencilerin saldırına maruz kalmıştı. (ANF)