Ankara Üniversitesi'nin Cebeci Kampüsü'nde demokratik taleplerini dile getiren öğrencilerin, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü için yaptıkları etkinlik soruşturma gerekçesi oldu.

Ankara Üniversitesi Rektörlüğü, Cebeci Kampüsü'nde 8 Mart'ta etkinlik yapan ve 2'si mezun olan 5 öğrenciye soruşturma açtı.

"SÖZDE KADINLAR GÜNÜ"

Soruşturma Komisyonu Başkanı Prof. Dr. Ahmet Çakır imzalı soruşturmada, bir skandala imza atıldı. Çakır'ın, öğrencilerin yaptıkları 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlaması için "sözde kadınlar günü" demesi dikkat çekti.

Öğrencilere açılan soruşturmada şunlar belirtildi:

"Ankara Üniversitesi Rektörlük Makamı'nın 8 Mart 2013 tarihinde Üniversitemiz Cebeci Yerleşkesinde 11.30 civarında İletişim Fakültesi ile Milli Piyango Öğrenci Evi'nin olduğu havuzlu alanda DYG imzalı bez afiş ve A3 kağıt afişleri asarak izinsiz olarak sözde kadınlar gününü halay ve sloganlarla kutlayıp, Fransa'da öldürülen 3 PKK'li kadının resimleri ve o resmin altına A3 kağıdında 'PKK kadın özgürlüğünün zeminidir' yazılı afişin yol boyunca iki ağaç arasına asılması, güvenlik tarafından yapılan örgüt propagandası olduğu uyarısına rağmen izinsiz faaliyetlere devam edilmesi, Eğitim Bilimleri Fakültesi öğrenci kantinine PKK imzalı afiş asılması olaylarına ilişkin olarak hakkınızda disiplin soruşturması başlatılmıştır."

8 MART'IN 'SÖZDE' OLMASI USULENMİŞ!

Soruşturma evrakında "Sözde kadınlar günü" ibaresini kullanan Soruşturma Komisyonu Başkanı Prof. Dr. Ahmet Çakır ise, soruşturma için rektörlük makamınca görevlendirildiklerini belirterek, kendisine rektörlük tarafından gelen ifadelerde kağıt üzerinde bunları aktardıklarını öne sürdü.

Çakır, Rektörlüğün Hukuk Müşavirliği'nden gelenleri kaleme aldıklarını belirterek, 8 Mart'ın Dünya Kadınlar Günü olmasından şüphelerinin olmadığını söyledi. Çakır, usul gereği rektörlüğün verdiği yazılar doğrultusunda bu kavramları kaleme aldıklarını dile getirdi. (Yuksekovahaber)