Akdeniz Üniversitesi'nde ülkücü oldukları belirtilen ve kampus içinde belinde silahla gezerken fotoğrafları çekilen şahıs hakkında soruşturma açılırken, Antalya Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada şahsın üzerinde bulunan cismin silah değil silah görünümlü çakmak olduğu iddia edildi.

Dicle Haber Ajansı’nın (DİHA) haberine göre, Akdeniz Üniversitesi yemekhanesinde çekilen bir fotoğrafta ülkücü oldukları belirtilen öğrencilerin silahlı bir şekilde üniversitede gezdiği haberinin yayınlandıktan sonra Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı konuya ilişkin soruşturma açılırken, Antalya Emniyet Müdürlüğü'nden ilginç bir açıklama geldi.

Emniyet açıklamasında, fotoğraflardaki şahsın öğrenci olduğu kabul edilirken, fotoğraflarda görünen cismin silah görünümlü çakmak olduğu iddia edildi.

SİLAHLI KİŞİNİN BEYANI ESAS ALINDI   

Emniyet açıklamasında, Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatı ile yürütülen soruşturmada söz konusu öğrencinin gözaltına alınarak, ifadesine başvurulduğu belirtildi.

Söz konusu öğrencinin fotoğraflardaki kişinin kendisi olduğunu kabul ettiğini ancak fotoğrafta görünen cismin ise sadece silah görünümlü çakmak olduğunu söylediği ileri sürüldü. Açıklamada şahıs hakkında 6136 Sayılı Kanuna Muhalefet Suçundan adli işlem başlatıldığı belirtildi.

'SÜREKLİ SİLAHLA GEZİYOR'

Emniyet açıklamasında fotoğrafta görünen silahın bulunup bulunmadığına ilişkin her hangi bir bilginin yer almaması dikkat çekti. Daha önce DİHA'ya konuşan öğrenciler ise, şahsın yalnız olmadığı ve beraberindeki çok sayıda kişiyle sürekli silahlı olarak kampus içerisinde dolaştığını ifade etmişti.