Kanser hastası olan ve bir yıla yakın süredir tutuklu bulunan İstanbul Üniversitesi öğrencisi Uğur Tekdal'ın sağlık durumu gün geçtikçe kötüleşiyor.

İstanbul Üniversitesi öğrencisi Uğur Tekdal karışmadığı  ispatlanan bir kavga nedeniyle bir yıla yakın süredir tutuklu ve ağırlaştırılmış müebbetle yargılanmakta.

Kanser hastası olan Tekdal’ın sağlık durumu kritik aşamaya gelmiş olmasına rağmen tutuksuz yargılanmıyor.

Uğur Tekdal üniversitede bölüm hocasının odasında olduğu saatlerde çıkan bir kavga nedeniyle 5 Haziran 2012 tarihinde gözaltına alındı ve o tarihten beri tutuklu bulunmakta. Tutuklanmadan önce kanser hastası olan Tekdal’ın  sağlık durumu cezaevi şartlarından dolayı kritik aşamaya ulaşmış durumda.

Tutuklu bulunduğu süre içindeki kontrollerde sağlığının daha da kötüleştiğini söyleyen doktorlara rağmen Adli Tıp Tekdal’a hala cezaevinde kalamaz raporu vermedi.

2 Temmuz 2012’de yasalaşan 3. Yargı Paketi, özellikle hasta tutuklulara ilişkin düzenlemelerle gündeme gelmiş ve bu sebeplerle  bir beklentiye neden olmuştu.

İHD’nin verdiği bilgiye göre  cezaevlerinde 411 hasta tutuklu var. Bu kişilerden toplam 230’unun durumu ağır. Bunlardan 108’i ise bir an önce serbest bırakılması gereken ağır hasta durumunda.

Sağlık durumu gün geçtikçe kötüleşen ve bir şeyler yapılmadığı takdirde ölüme terk edilecek olan İstanbul Üniversitesi öğrencisi Uğur Tekdal nezdinde tüm hasta tutukluların bir an önce serbest bırakılması için imza kampanyası başlatıldı: http://imza.la/uguraozgurluk