Özgecan Aslan cinayetinin yarattığı öfke henüz dinmemişken, öğrencilerin mini etek giymesini önlemek için erkek öğrencilerden bir “taciz timi kurulacağını” söyleyen Kepez Atatürk Anadolu Lisesi Müdür Yardımcısı Filiz G.’nin idari soruşturma sonucu başka bir okula nakledilmesi kararlaştırıldı.

BirGün'ün haberine göre, Milli Eğitim Bakanlığı, konuyla ilgili yaptığı basın açıklamada, Filiz G.’nin sözlerinin basına yansıyarak büyük tepki çekmesi üzerine başlatılan soruşturmada öğrenci ve öğretmenlerin dinlendiği belirtildi. Açıklamada, ifadelerin değerlendirilmesi üzerine Filiz G.’nin idari olarak görevden alınarak il içinde başka bir okula nakledilmesine Valilikçe karar verildiği söylendi.

Bakanlık ayrıca soruşturmanın sürdüğünü ve nihai işlemin hazırlanacak son rapora göre kararlaştırılacağı da ifade edildi.

NE OLMUŞTU?

Filiz G., 9 Şubat Pazartesi günü yapılan okul içi bir toplantıda isyan ettiren önerisini dile getirerek, "Erkekler mini etek giyen kızları önce uyaracak. Eğer devam ederlerse taciz yapılacak. Taciz edilip rahatsız olacaklarından düzgün giyinmeye başlayacaklar" demişti. Olay, toplantıya katılan bazı başkanların müdür yardımcısının ifadelerini öğretmenlerine anlatmasıyla ortaya çıkmıştı. Olay üzerine bir açıklama yapan Eğitim Sen, bunun gibi durumların münferit olmadığını vurgulamıştı.