Mersin’de 1200 öğrencinin yönlendirildiği okulda inşaat halen bitmedi, bazı çocukların tacize maruz kaldığı iddia edildi.

Tarsus ilçesindeki Kasım Ekenler Ticaret Meslek Lisesi, yıkılma tehlikesi gerekçesi kapatıldı. Öğrenciler, kent merkezinden 7 kilometre uzaklıktaki Kemalpaşa Sanayi Sitesi’nde yapılan yeni binaya nakledildi.

Ancak veliler, eğitim-öğretim yılı henüz açılmışken çok dertli.

Okul halen inşaat halinde. Bazı sınıflarda tahtalar takılmamış. Okul koridorlarından üst üste istiflenmiş inşaat malzemeleri görmek mümkün.

Öğrencilerin kent merkezinden görece uzakta bulunan sanayi sitesindeki bir binaya gönderilmesi de tepki çeken bir diğer nokta.

"Ne kızlarımızı ne oğullarımızı bu güvensiz ortama göndermek istemiyoruz" diyen veli Gülseren Yunus şunları söyledi: “Bu okulu istemiyoruz. Sanayi sitesi ve çöp atık tesislerinin içerisinde. Okul hala bitmemiş, ulaşım yok. Ne kızlarımızı ne oğullarımızı bu güvensiz ortama göndermek istemiyoruz. Okulun açıldığı ilk iki günde kız öğrencilerimiz tacize uğradı. Buraya gelmek için iki dolmuş değiştirip 25 dakika yürümek zorunda çocuklarımız. Bizi buraya sürgüne gönderdiler. Okulumuzu merkezde bir okulla değiştirsinler.”

Veli Mehmet Latif Gökalp ise eleştirilerini şöyle sıraladı: “Burada çocuklarımızın can güvenliği olmadığı için okula göndermiyoruz. Sanayi sitesi içinde bir okulun olduğu nerede görülmüş? Hemen yan tarafımızda arıtma tesisi var. Üç gün sonra kokmaya başlayınca bu çocukların sağlık güvencesini kim alacak? Güvenlik yok, sağlık güvencesi yok, okul daha bitmemiş. Kimse çocuklarını okula göndermiyor ve çocuklar eğitim alamıyor. Çocukların başka okula naklini istiyoruz. Yetkililer artık sesimizi duysun.”

Veliler, Kaymakam Yüksel Ünal ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Kalaycı’yla da görüştü.

İl Milli Eğitim Müdür Adem Koca ise "Öğrenciler için en ideal okul buras" diyerek şöyle devam etti: “Mevcut okulun binasının yıkılması gerekiyordu ve okulu en makul şekilde, hiç bölmeden inşaatı yeni biten okula taşıdık. Binanın eksikleri yeni bitti. Belediye, evi uzak olan öğrencilerin bir kısmı için ulaşım sağladı. Şu an okulda eksiklik yok. Öğrenciler için en ideal okul burası. Kaymakamlık Eğitim Komisyonu bu okula karar verdi.”

(Kaynak: Diken)