Çağlayan'daki İstanbul Adliyesi'nde savcı Mehmet Selim Kiraz'ı rehin alan ve yapılan kanlı operasyonda öldürülen DHKC'li Şafak Yayla'nın Sakarya’nın Akyazı ilçesinde birincilikle bitirdiği dershanede asılı olan fotoğrafı indirildi. 2008 yılında asılan fotoğraf dershane yönetimi tarafından basında çıkan haberler üzerine kaldırıldı. 

Aydınlık'tan Mehmet Bozkurt'un haberine göre; dershane müdürü Hamdi Küçükosman yaptığı açıklamada, üniversiteye yerleşmiş olan öğrencileri afişe etmek için dershane girişinin koridor duvarlarına ve merdiven duvarlarına fotoğraflar astıklarını belirterek, Şafak Yayla'nın da fotoğrafının bundan dolayı yer aldığını, 2008 yılında başarılı olan öğrencilerden olduğunu, ancak rehine olayından sonra fotoğrafını kaldırdıklarını söyledi.



Dershane müdürü Küçükosman, "Yaşanan olaylardan sonra Şafak Yayla denilen şahıs bizim için teröristtir. Hukuk fakültesini kazanıp derece yapmış olmasının bir önemi yoktur," diye konuştu.

BİRİNCİLİKLE TAMAMLADI


Şafak Yayla Akyazı Anadolu Lisesi'nde okudu ve mezun olduktan sonra ilçede bir dershanede eğitim aldı. Dershaneyi birincilikle tamamladı ve hukuk fakültesini kazanarak İstanbul’a gitti.