Ankara Üniversitesi’nde iki üniversiteli kampüskarta itiraz ettikleri için okuldan uzaklaştırıldı. Bir üniversiteli kadın ise duruma tepki göstermek amacıyla rektörlüğe mail attığı için hakkında soruşturma başlatıldı.

Sendika.Org'un haberine göre; Ankara Üniversitesi’nde sene başından beri kampüskarta karşı protestolar ve üniversitelilerin tepkisi sürüyor. Rektörlük iki üniversiteliye kampüskarta yönelik itirazlarını gerekçe göstererek 9 ay uzaklaştırma verdi.

Uzaklaştırmaların hukuksuz ve haksız olduğunu belirtmek için Hukuk Fakültesi öğrencisi üniversiteli bir kadın ise Rektörlüğe bir mail attı. Rektörlüğün öğrencilerin bilgisi olmadan kampüskart uygulaması ile üniversitelileri kampüskartı kullanmaya mecbur bıraktığı belirtilen mailin ardından üniversiteli kadın hakkında Rektörlük tarafından soruşturma açıldı.

Daha önce de defalarca üniversitelilere açtığı soruşturmalarla bilinen Rektör Erkan İbiş, kolektifler.net’in kampüskart ile ilgili yaptığı bir haber hakkında dava açmış ancak mahkeme davayı reddederek kapatmıştı.