Öğretmenlerinin zorunlu atamalarını protesto eden Cağaloğlu, Vefa ve İstanbul (Erkek) Lisesi öğrencileri, ‘Proje okul’ uygulamasına karşı çıkıp "Bizi uyandırdılar. Uğruna mücadele edilecek bir sebep verdiler. Birbirimize kenetlendik" diyerek mücadelelerini anlatıyor. 

Proje okulların öğrencileri daha önce yeni okul yöneticilerini yaratıcı biçimlerde protesto etmiş, çeşitli bildiriler yayımlamışlardı.

Hürriyet'ten Güliz Arslan'ın haberine göre, tecrübeli öğretmenlerinin başka okullara gönderilmesine ilişkin karardan sonra yeniden harekete geçtiler. #ProjenizDeğiliz ve #ÖğretmenimeDokunma hashtag’leriyle kampanyalar başlattılar. Yöneticilerin sorguya çektiği belirtilen öğrencilerin eylemlerine TOMA geliyor. Cağaloğlu, Vefa ve İstanbul (Erkek) Lisesi öğrencileri, veliler ve okulları değiştirilen öğretmenler olan biteni anlattı.

Cağaloğlu Anadolu Lisesi öğrencileri, öğretmenleri için sürpriz bir veda töreni düzenledi. Törenin YouTube’daki videosu 45 bin kez tıklandı. “Olan bitene baktığımızda ‘Ölü Ozanlar Derneği’ne benzer bir durum olduğu görülüyor sanki” denince, öğretmenlerden biri “Çok daha ilerisi...” diye karşılık veriyor.