YGS’de ÖSYM tarafından dağıtılan ancak ‘silmediği’ ve ‘iz bıraktığı’ eleştirileri alan silgiler değiştirildi. 

Gazete Habertürk’ten Öznur Karslı’nın haberine göre, öğrenciler sosyal medyada ve internetteki forumlarda günlerce “Optik okuyucunun, iyi silinmemiş işareti de okuyabileceği” dile getirerek endişelerini belirtti.

Amaç, 10 Haziran’da yapılacak olan ve 1 milyon 649 bin kişinin katılması beklenen Lisans Yerleştirme Sınavı’nda (LYS) daha önce kullanılan silgilerin dağıtılmasını sağlamaktı. Konu, CHP Manisa Milletvekili Dr. Tur Yıldız Biçer tarafından da Meclis gündemine taşındı. LYS’ye 9 gün kala YGS’de öğrencileri mağdur ettiği belirtilen silgilerin değiştirildiği öğrenildi.

YENİ İHALE İLE ALINDI

ÖSYM, tepkilere olumlu yanıt verdi ve yeni bir silgi ihalesine çıktı. İhale sonucu, 12 Mart’taki YGS’de kullanılan beyaz silgiler yerine, daha önceki sınavlarda olduğu gibi mavi silgiler alındı. ÖSYM, daha önce kullanılan silgilere dönüş yapıldığını, geçen ay yapılan ALES (Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı) ve KPSS’de (Kamu Personeli Yerleştirme Sınavı) bu silgilerin kullanıldığını kaydetti. Yeni silgileri test eden ÖSYM yetkilileri, marka ve maliyet konusunda bilgi vermedi. 10 Haziran’daki LGS’de binlerce öğrenci için yeni silgileri kullanacak.