İstanbul Arnavutköy'de çevre ve yol düzenlemesi tamamlanmadan eğitime başlayan ilkokulun yolu, yağmurun ardından çamura gömüldü.

Bazı veliler, çocukların ayaklarına naylon poşet geçirdi; bazıları ise çocuklarını sırtında taşıdı. 

Mustafa Kemal Paşa Mahallesi'nde yeni yapılan KİPTAŞ bloklarının yakınındaki araziye İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) tarafından yapılan Piri Reis İlkokulu, bu yıl eğitime başladı.

Nene Hatun Mahallesi'nde bulunan diğer ilkokul, ortaokula çevrilince, çevredeki ilkokul öğrencileri de buraya yönlendirildi. Ancak yol ve çevre düzenlemesi tamamlanmayan okulun yolu, iki gündür yağan sağanak yağmurla çamur içinde kaldı.

Çocuklarını okula götürmek için parkın içinden geçen velilerden bazıları çocukların ayaklarına naylon poşet geçirdi. Bazıları ise çocuklarını sırtlarına alarak ya da kucakta okula götürdü.

Veli ve öğrenciler okula yaklaştıklarında ise park inşaatının bitimindeki duvarın açık olan bölümünden akan sel sularını ve oluşan çamuru geçmek zorunda kaldı. Buradan geçmek istemeyenler ise duvardan atlayarak okula ulaşmaya çalıştı.

Her gün iki kez bu yoldan geçmek zorunda olduklarını söyleyen veliler ise duruma isyan ederek yetkililerden yolun bir an önce yapılmasını istedi.