İstanbul Başakşehir’deki TOKİ Osmangazi İlköğretim Okulu’nda görevli bir öğretmen öğrencilerinin eline idam ipi vererek fotoğraf çektirdi.

Aydın Erekmen isimli öğretmen, sınıftaki öğrencilerinin eline idam ipi verdi, fotoğraflarını çekip "Ya devlet başa, ya kuzgun leşe... Başkan! Adalet istiyoruz" notuyla Facebook'taki hesabında paylaştı.

Tepki çeken paylaşımları okul yönetimi ise, "İzcilik faaliyeti kapsamında izci düğümü çalışması" olarak yorumladı.



'YENİ TÜRKİYE’YE HAZIRLIK'
 
Erekmen'in yaptığı bir diğer paylaşımda ise, 10'lu yaşlarında bir çocuğun eline silah vererek fotoğrafını çektiği görüldü. Fotoğrafın altında yer alan yorumlarda Erekmen'in, "Yeni Türkiye'ye hazırlık" ifadelerini kullanması dikkat çekti.
 


Çocukların idam ipi tuttuğu fotoğraf sosyal medyada büyük tepki çekerken CHP İzmir Milletvekili Tuncay Özkan da Twitter hesabından bir açıklama yaptı.
 
Özkan,"Bu çocukları kirli siyasi emelleri için kullanıp ölüm diye şov yaptıran her kimse hakkında derhal işlem başlatın. O çocukların aileleri mutlaka dava açsın. Ben de suç duyurusunda bulunacağım" ifadelerini kullandı.
 
OKUL YÖNETİMİNDEN AÇIKLAMA

Öte yandan BirGün’e açıklama yapan, TOKİ Osmangazi İlkokulu Müdür Yardımcısı, "Konudan haberdar olduk. Araştırıyoruz. Öğretmenle görüştük. Öğretmenimizin bir izcilik faaliyeti var. İzci düğümleri ile ilgili bir çalışma yaptığını söyledi. Biz de o şekilde yorumladık" dedi.
 
Fotoğrafın idamı teşvik edici bir ifadeyle paylaştığını hatırlattığımız yetkili, sözlerini şöyle sürdürdü:
 
"Açıkçası ben paylaşımı görmedim. Araştırıyoruz. Henüz müdür beyin de yeni haberi oldu. Soruşturmaya başladık. Bir netice elde edeceğiz. Ama biz izcilik çalışması olarak yorumladık."