MEB , 4+4+4 eğitim sistemi kapsamında norm fazlası haline gelen öğretmenler için uyguladığı ancak yeni bir karmaşaya yol açan alan değişikliğini hatalı bir zamanlamayla düzeltmeye çalışıyor. Radikal'den Can Güleryüzlü'nün haberine göre; Bakanlık’tan yapılan açıklamada, Öğretmenlerinin Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği çerçevesinde öğretmenlere bu ay içinde yeniden alan değişikliği hakkı verileceği bildirildi. 16-20 Aralık tarihlerinde başvuruların alınacağı, atamaların da 24-25 Aralık’ta yapılacağı kaydedildi.

KİMLER BAŞVURABİLECEK

Alan değişikliğine, öğretmenlikte adaylıkları kaldırılmış olmak kaydıyla Talim ve Terbiye Kurulunun 80 sayılı kararına göre; mezun olduğu alan dışında başka bir alana atanmış olan, öğrenimleri birden fazla alana kaynak teşkil eden, görev yaptığı alan dışında başka bir alanda yüksek öğrenimini tamamlayanlar, 2012 yılında il içi ve iller arasında alan değişikliği suretiyle yer değişikliği gerçekleştirilenlerden daha önceki alanlarına geçmek isteyenler başvurabilecek. Sınıf öğretmeni olarak görev yapmaktayken, Zihin Engelliler Sınıfı öğretmenliğine ve herhangi bir alanda görev yapmaktayken Teknoloji ve Tasarım alanına geçenlerden, düzenlenen hizmet içi eğitim programlarını başarıyla tamamlayanlar da alan değişikliği başvurusu yapabilecek.

HATADAN GERİ DÖNÜLÜYOR AMA ZAMANI MI?

Bakanlığın aldığı karar ‘geri adım’ anlamı taşıyor. Çünkü, geçen yıl uygulamaya konulan 4+4+4 eğitim sistemi nedeniyle on binlerce sınıf öğretmeni ile çok sayıda branş öğretmeni norm fazlası konumu düşmüş ve görev yerlerini değiştirme zorunluluğuyla karşı karşıya kalmıştı. Bunun üzerine Bakanlık, norm fazlası öğretmenlere Zihin Engelliler Sınıfı öğretmenliği ile Teknoloji ve Tasarım alanına geçme hakkı vermişti. Bu hakkı kullanan yine binlerce öğretmen, aldıkları karardan kısa bir süre sonra pişman olmuş ve Bakanlığı tekrar eski alanlarına geçmek istedikleri yönünde dilekçeler vermişti. Bakanlık da oluşturduğu kaosu çözmek için geri dönüşlere imkan verme kararı alırken, bunu, eğitim dönemi başlayıp üzerinden 3 ayı geçtikten sonra yapması yeni bir karmaşayı doğuracak.