Anadolu Üniversitesi'nde öğrenci grupları arasında çıkan olaylarda polis öğrencilere sert şekilde müdahalede bulunmuştu.

Kantinleri, derslikleri ve öğretim görevlilerinin odalarını basan polis 31 öğrenciyi gözaltına almış, polis, gözaltına alınan öğrencilerden 20’si gece yarısı serbest bırakılırken 11 öğrenci ise savcılığa sevk edilmişti. Öğrencilerden 3’ü de çeşitli yerlerinden yaralanmıştı.

"BEN VURMADIM COP ÇARPTI"

Evrensel gazetesinin haberine göre, serbest bırakıldıktan sonra konuya ilişkin görüş belirten bazı öğrenciler, gözaltına alındıktan sonra fiziki ve psikolojik şiddete uğradıklarını söyledi. Öğrenciler, polislerin kendilerine ağza alınmayacak küfürler ettiklerini ve copla vurduktan sonra ‘ben vurmadım cop çarptı’ diyerek dalga geçtiklerini belirtti.

30 POLİS 15 DAKİKA İŞKENCE

Vücudunun çeşitli yerlerinde morluklar ve yaralar bulunan Mert Bal, arkadaşları ile fakülteden topluca dışarı çıkarken çevik kuvvet tarafından gözaltına alındıklarını belirtti. Yaklaşık 30 polisin kendisini bir amfiye kapatıp ellerini kelepçeledikten sonra 15 dakika boyunca kendisine işkence yaptığını söyledi. Yüzünde ve gözünde morluklar, sırtında da yaralar ve cop izleri olan Bal’ın kafasında da yaralar bulunuyor.

Yaralı öğrencilerden biri de Cansu Cömert. Gözaltına alınırken yere yatırılıp kendisine iki plastik kelepçe takıldığını söyleyen Cömert, daha sonra 5-6 polis tarafından darp edildiğini kaydetti. Cömert’in de yüzünde ve vücudunun çeşitli yerlerinde morluklar bulunuyor.

Bir diğer öğrenci de Irmak Koca. Gözaltına alındıktan sonra otobüslerde polislerin kendilerine ağıza alınmayacak küfürler ettiğini anlatan Koca, polisin kafasına copla vurarak ‘ben vurmadım cop çarptı’ diyerek kendileri ile dalga geçtiğini söyledi.

POLİS TÜM GÜN TERÖR ESTİRDİ

Polis şiddeti sadece üniversitede kendini göstermedi. Şehir merkezinde polisin saldırısını kınamak için gerçekleştirilen eylemde, kent merkezi çevik kuvvet ekipleri ve polis köpekleri tarafından abluka altına alındı. Akşam saatlerinde de gözaltına alınanların serbest bırakılması için Eskişehir Emniyet Müdürlüğü önünde bekleyen kitleye polis müdahale etti. Gerekçe ise; “Kaldırımı kapatıyorsunuz” oldu. Çıkan arbede sırasında polis, bir öğrenciyi darp ederek gözaltına almak istedi. Gözaltına alınanlar gece yarısı sağlık kontrollerinin yapılması için Eskişehir Devlet Hastanesi’ne sevk edildi. Hastane önünde bekleyenlerle çevik kuvvet ekipleri arasında da sık sık tartışmalar yaşandı.