Bingöl Üniversitesi öğrencileri, üniversitedeki baskıların sona ermesi, uyarı, kınama ve uzaklaştırma cezalarının çekilmesi için Eğitim-Sen Bingöl Şubesi’nde başlattıkları açlık grevi 14. gününde.

Bianet’e konuşan Bingöl Baro Başkanı Abdullah Alakuş 6 Mart Cuma Günü Rektör Gıyasettin Baydaş ile gerçekleştirdikleri görüşmenin olumlu olduğunu, bu hafta içinde geri dönüş beklediklerini söyledi.

Alakuş şunları dile getirdi:

“Uzun süredir bekleyen randevu talebimize Cuma günü yanıt aldık. Rektör, ellerindeki kamera kayıtlarına ve diğer verilere bakarak disiplin cezalarını gözden geçireceklerini, kontroller sonucu bir yanlışlık varsa düzelteceklerini söyledi.

“Bu hafta içinde rektörün disiplin cezalarıyla ilgili geri dönüş yapacağını düşünüyoruz. Olumlu geri dönüş olmazsa cezaların kaldırılması için idare mahkemesine başvuracağız.

“Diğer taleplerle ilgili de daha dikkatli olacaklarını söylediler. Suçüstü hal olduğunda polisin üniversiteye girmesi rektörün elinde değil. Onun harici durumlarda rektör talebiyle girebiliyor.

“Özel güvenlik görevlileriyle ilgili öğrencilerin şikayetlerini de ilettik. Gözden geçireceklerini söylediler.”

AÇLIK GREVLERİ YAYILDI

Bingöl Üniversitesi öğrencilerine destek için farklı üniversitelerde öğrenciler süreli ya da süresiz açlık grevleri gerçekleştiriyor.

Kocaeli Üniversitesi’nde 5 Mart’ta başlayan grev sekizer kişilik grupların 48'er saatlik nöbetleriyle sürerken, Isparta Süleyman Demirel Üniversitesi, Çorum Hitit Üniversitesi, Çanakkale 18 Mart Üniversitesi ve Malatya İnönü Üniversitesi’nde de açlık grevleri başladı.

Bitlis Üniversitesi’nde 5 Mart’ta başlayan grev üniversite yönetimi ile görüşme sonucu sorunların çözümüne söz almaları üzerine 6 Mart’ta sonlandı.

NE OLMUŞTU?

Bingöl Üniversitesi öğrencileri 24 Şubat 2015 tarihinde açlık grevi eylemine başlamıştı.

imc tv’ye konuşan Bingöl Üniversitesi öğrencileri talepleri kabul edilene kadar açlık grevi eylemlerine devam edeceklerini söyledi.

48 akademisyen yaptıkları yazılı açıklamayla Bingöl Üniversitesi öğrencilerine destek vermişti.

DBP Eş Genel Başkanı Emine Ayna, Bingöl Üniversitesi öğrencileri tarafından başlatılan açlık grevi ile ilgili görüşmek istedikleri Bingöl Üniversitesi Rektörü’nün görüşmeyi kabul etmediğini, ancak YÖK Başkanının görüşme tekliflerini kabul ettiğini söylemişti.