Üniversitelerde giderek artan saldırılara karşı 13 Nisan’da İstanbul Taksim’de üniversiteliler eylem yaptı. Taksim Meydanı’nda bir araya gelen üniversiteliler, “Faşizme karşı omuz omuza”, “Her yer Dicle her yer direniş”, “Biji berxwedana Dicle’ye”, “Murat İzol yoldaş ölümsüzdür” sloganlarıyla Galatasaray Meydanı’na yürüdü.

Burada basın açıklamasını okuyan Melis Kalcı, Dicle’de yaşanan saldırının AKP iktidarından bağımsız olamayacağına, Hizbul-kontra işbirliği ile Kürt gençlerine planlı bir müdahale gerçekleştirildiğine dikkat çekti.

"TÜRKİYELİ ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİ KÜRT ÖĞRENCİLER İLE DAYANIŞMA İÇİNDE OLACAK"

Polis tarafından infaz edilen Murat İzol’un cenazesine katılan öğrencilere saldıran polis-çete işbirliğinin, Samsun, Eskişehir, İzmir ve son olarak da İstanbul’da devrimci, yurtsever öğrencilere saldırdığını kaydeden Kalcı, bu saldırılarla üniversite öğrencilerinin imha politikalarıyla sindirilmeye çalışıldığını söyledi.

ODTÜ’den sonra Dicle Üniversitesi’nde yaşananların mücadele açısından kendileri için bir dönüm noktası olduğunu vurgulayan Kalcı, Türkiyeli üniversite öğrencileri ile Kürt öğrencilerin faşizme karşı mücadelede birlik ve dayanışma içinde olacaklarını belirtti.

"ODTÜ'DEKİ MÜCADELE DİCLE'YLE BÜYÜDÜ"

ODTÜ’deki mücadelenin Dicle’yle büyüdüğünü vurgulayan Kalcı, “Biz üniversite öğrencileri olarak, AKP’nin gerici ve faşist çeteleri üzerimize salarak bizi sindirmeye çalışmasına karşı bu mücadeleyi büyütmekte olan kararımızı yineliyoruz. Eşit, parasız, bilimsel, anadilde, cinsiyetçi olmayan bir eğitim için, başta Türk ve Kürt halkları olmak üzere tüm halkların kardeşliği için, sermayeye ve onun siyasal iktidarı AKP’ye, bu iktidarın polisine, askerine, faşistine, gericisine, Hizbullahçısına karşı tüm üniversite bileşenlerini ortak mücadeleyi büyütmeye çağırıyoruz” dedi. (Sendika.Org)