Burslarını alamadıklarını iddia eden yaklaşık 150 Libyalı öğrenci, kapıyı kırarak büyükelçilik bahçesine girdi. Öğrencileri temsil eden bir grup, sorunu görüşmek üzere binaya alındı.

Ankara Cinnah Caddesi üzerinde bulunan Libya Büyükelçiliği binası önüne gelen öğrenciler, Libya hükümeti tarafından aylık olarak düzenli yatırılması gereken burs paralarını alamadıkları gerekçesiyle elçilik binasına girmek istedi.

Güvenlik görevlileriyle arbede yaşayan yaklaşık 200 kişilik öğrenci grubu, demir kapıyı zorlayarak içeri girdi. İhbar üzerine elçilik binasına çok sayıda polis ve çevik kuvvet ekibi sevk edildi. Çeşitli dövizlerle grup Libya Büyükelçiliği yetkilileriyle görüşmek istedi.

Eylemci grup büyükelçilik bahçesinde beklerken Libya Büyükelçiliği yetkilileri, polisten güvenlik ve koruma tedbirlerinin artırılması için ivedi nota yazısı çıkarttı. Nota, polis yetkililerine büyükelçilik önünde tebliğ edildi.

NOTA VERDİLER

Arapça ve Türkçe olarak düzenlenen ve " Verbal Nota İvedi" başlıklı nota da şu bilgiler yer aldı:

"Libya Devleti Büyükelçiliği Ankara T.C. Dışişleri Bakanlığına (Protokol Dairesi) saygılarını sunar ve Libya Büyükelçiliğine son günlerde Libyalı öğrenciler tarafından yapılan taşkınlıklar nedeniyle büyükelçiliğe giriş çıkışlarda sorunlar yaşanmakta olup mensupların güvenli bir çalışma ortamı bulunmamaktadır. Bu konu ile ilgili olarak büyükelçiliğin koruma tedbirlerinin arttırılması ve öğrencilerin büyükelçilik girişlerinden uzak tutulması hususunda ilgili makamlar nezdinde tavassutunuzu rica etmekten onur duyar." (Rotahaber)