Abdullah Öcalan, Dicle Üniversitesinde yaşanan olaylarla ilgili özellikle gençlere çağrıda bulunarak duyarlı olmalarını, provokasyonlara gelmemelerini istedi.

Dün İmralı Adası’na giderek Abdullah Öcalan’la görüşen BDP heyetinden Milletvekili Pervin Buldan Nuçe TV’de önemli açıklamalarda bulundu.

Pervin Buldan, dün akşam katıldığı Nuçe TV haber ana haber bülteninde Öcalan’ın Dicle Üniversitesi’nde yaşanan olaylarla ilgili görüşlerinin sorulması üzerine, Öcalan’ın özellikle gençlere duyarlı olmaları, provokasyonlara gelmemeleri çağrısında bulunduğunu söyledi.

Buldan, “Dicle Üniversitesinde yaşanan olaylara ilişkin kesinlikle hiç kimsenin bu süreçte provokasyonlara gelmemesi gerektiğini, özellikle gençlerin bu konuda çok duyarlı olmaları gerektiğini ifade etti. Çünkü bu tür çatışmalar, yaşanan olaylar sürece zarar verir dedi. Dolayısıyla hem gençlere hem de Türkiye’de yaşayan bütün halklara ilişkin, bu süreçte dikkatli olmaları gerektiğini ve provokasyonlara gelmemeleri gerektiğini ifade etti” dedi.

ANF’nin haberine göre bir başka soru üzerine Buldan, “Sağlık durumu oldukça iyi, morali de iyi Sayın Öcalan’ın. Bir sıkıntısı yok” dedi.

Öcalan’ın süreçle ilgili yapılan tartışmaları yakından izlediğini belirten Buldan, gelinen noktada süreçten çok memnun olduğunu ifade ettiğini aktardı.

Buldan,  “Genel olarak bu süreçle ilgili yapılan tartışmaları, eleştirileri, önerileri takip ettiğini ifade etti. Ve gelinen noktada bu süreçten çok memnun olduğunu söyledi.  12 kanal var izlediği.  Bu kanallarla Türkiye’deki gelişmeleri, aynı zamanda Ortadoğu’da yaşanan gelişmeleri çok yakından takip ettiğini ifade etti” dedi.