Niğde’de,  Niğde Üniversitesi (NÜ) Beden Eğitimi Yüksel Okulu (BESYO) öğrencilerinin evlerine tehdit içeren not bırakıldıktan sonra dışarıdan taşlandı ve dairenin salon pencereleri kırıldı.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Niğde İl Eş Başkanları Hatun Geyik ve Göksel Rıza Özkan yazılı açıklamalarında öğrencilerin “Kürt olmaları nedeniyle hedef gösterildiklerini”  anlattığını, konuyla ilgili şikayette bulunduklarını belirtti.

HDP yöneticileri geçtiğimiz günlerde yaptıkları açıklamada benzer saldırılarla ilgili uyarlarda bulunduklarını hatırlattı. Niğde’deki öğrencilerin eğitim ve yaşam haklarını savunmaya, onların sesi olmaya her ne şart altında olursa olsun kesintisiz olarak devam edeceklerini duyurdu.

“KÜRT OLMALARI NEDENİYE HEDEF GÖSTERİLDİLER”

HDP’nin açıklamasına göre saldırı 1 Ocak 2015 tarihinde sabaha karşı 03.30 sularında yaşandı. BESYO’da eğitim gören Diyarbakırlı üç öğrencinin evine yönelik saldırıyı 10-15 kişilik kimliği bilinmeyen bir grup gerçekleştirdi.

Açıklamada öğrencilerin 155’e ihbarı özerine gelen polis ekibinin destek kuvvet istediklerini, polisin kapıya bırakılan yazılı notu inceleyip öğrencilere geri vererek olay yerinden ayrıldığı anlatıldı.

“Aradan 15 dakika geçmeden plakası tespit edilemeyen beyaz bir araçtan inen 3-4 kişilik bir grup öğrencilerin evine tekrar taşlı saldırıda bulunarak aynı araçla uzaklaşmıştır.”

HDP yöneticileri, olay sonrası parti il binasına gelen öğrencilerin “son 20 gündür okul içinde ve oturdukları evleri civarında milliyetçi söylemlerle sözlü tacize uğradıklarını, sosyal paylaşım sitelerindeki sayfada resimlerinin yayınlanarak, resimlerinin altına yapılan yorumlarda eğitim ve yaşam haklarına yönelik açık tehditler bulunduğunu, Kürt olmaları nedeniyle hedef gösterildiklerini”  anlattıklarını belirtti.

HDP İl Yönetiminden iki kişilik bir komisyon öğrencileri yanına alıp BOR İlçe Emniyet Müdürlüğü polis merkezine giderek resmi şikâyet ve suç duyurusunda bulundu, polis ekiplerine evlere yapılan saldırının sonuçlarını görüntülü olarak tutanak altına aldırdı. (Bianet)