Soner AYDIN / Demokrat Haber-Mersin

Forum AVM önünde bir araya gelen onlarca aktivist, zorunlu din derslerinin kaldırılması ve ‘okulların İmam Hatipleştirilmesine’ tepki vermek için Mersin İl Milli eğitim Müdürlüğüne yürüdü.

CHP Mersin Milletvekili Aytuğ Atıcı, Emek ve Demokrasi Platformu ile Mersin Tabip Odası üyelerinin de destek verdiği eylemde sık sık “Bu daha Başlangıç mücadeleye devam”, “Zorunlu din dersi istemiyoruz”, “Eşit parasız ana dilde eğitim” sloganları atıldı.

‘’LAİK EĞİTİMDEN VAZGEÇMEYECEĞİZ’’

Burada kısa bir açıklama yapan CHP Mersin Milletvekili Aytuğ Atıcı, AKP’nin bilimsel eğitimden korktuğu dile getirdi. “AKP gençlerin bilimsel eğitim almasını istemiyor” diyen Atıcı, “Bu nedenle 4+4+4 adı verilen planlı, bizi karanlığa götürecek bir eğitim sistemi getirildi. Ancak buradan bir kez daha haykırıyoruz gerici eğitime karşı Laik, bilimsel eğitimi savunmaya devam edeceğiz” dedi.

“9 ŞUBAT’TA BOYKOTA GİDECEĞİZ’’ 

“Okulların İmam Hatipleştirilmesine, zorunlu din derslerine hayır. Laik ve bilimsel eğitim için ayaktayız” pankartı açan kitle GMK bulvarını tek yönlü trafiğe kaparak İl Milli Eğitim Müdürlüğüne önüne yürüdü.

Yürüyüş sırasında ve müdürlük önünde geniş güvenlik önlemi alınması dikkat çekti. Burada Birleşik Haziran Hareketi adına açıklama yapan Hıdır Karacan, hükümetin dindar ve kindar bir nesil yetiştirmek için yola koyulduğunu, eğitim müfredatının hurafeler ile doldurulduğunu belirtti.

AKP’in yeni saldırılarına karşı 9 Şubat’a okulları boykot edeceklerini belirten Karacan, 9 Şubat’a kadar mahalle mahalle, okul okul örgütleneceklerini kaydetti.