Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Avrupa Birliği ve Dış İlişkiler Genel Müdürlüğü, 15-18 Eylül 2016 tarihleri arasında Ermenistan Cumhuriyeti Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından düzenlenecek olan “Dağlık Karabağ Cumhuriyeti’nin 25. Yıldönümü” konulu uluslararası konferansa Türkiye’den herhangi bir katılımın olmaması konusunda Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Müdürlüğü’ne bir yazı ulaştırdı.

İleri Haber'de yer alan habere göre; konusunun “Sözde Yukarı Karabağ Cumhuriyeti’nde düzenlenecek konferans” olarak belirtilen yazıda, “Azerbaycan topraklarının yüzde 20’sinin çeyrek asra yakın bir süredir Ermenistan tarafından işgal altında tutulduğu ve Ermenistan tarafından söz konusu toprakları yabancı heyetler tarafından ziyaret edilmesi yönündeki girişimlerini sürdürmekte olduğu ifade edilmektedir” denildi.

Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Müdürlüğü ise kendisine gelen yazıdan sonra benzer ifadeleri kullanarak valiliklere ve il milli eğitim müdürlüklerine “Söz konusu konferansa davet alınması halinde katılımdan imtina edilmesi hususunda bilgilerinizi ve gereğini arz/rica ederim” diye talimat gönderdi.



Kaynak: İleri Haber