MEB’e bağlı Din Öğretimi Genel Müdürlüğü, Suriyeli ailelere imam hatip okullarını tanıtmak ve çocuklarını bu okullara yönlendirmelerini sağlamak amacıyla “İmam Hatip Ortaokulları ve Anadolu İmam Hatip Liseleri” isimli bir kitapçık hazırladı.

Kitapçıkta, Suriyeli çocukların 15 yılık AKP iktidarı döneminde eğitimde her tür önceliğin verildiği imam hatip okullarına yönlenmesi için özendirici bilgiler yer aldı.

Çağlar Ballıktaş'ın Birgün'de yer alan haberine göre İmam hatip okullarının devlet tarafından kurulan resmi okullar olduğunun belirtildiği kitapçıkta, “Türk eğitim sisteminin en prestijli kurumlarından biridir” denildi. Din eğitiminin yanında bilimsel eğitimin de verildiği belirtilerek, imam hatip okullarının son zamanlarda Türk halkı tarafından en çok talep edilen okul olduğu ifade edildi. Ayrıca MEB, imam hatip okullarında toplamda 1 milyon 195 bin 927 öğrencinin okuduğunu da paylaştı.

‘Kitapçıkta ders içerikleri hakkında da bilgi veren MEB, ortaokullarda devlet okullarındaki aynı sistemin uygulandığını belirtirken, devlet okullarından farklı olarak Kur’an-ı Kerim, Arapça dili öğretildiğini, öğrencilerin isteğine göre ise “Peygamberin Hayatı” dersini de alabildiğini bildirdi.

Lise aşamasında ise profesyonel hayata hazırlığın öncelikli hale getirildiği. ders içeriklerinin yüzde 70 bilimsel, yüzde 30 ise İslami derslerden oluştuğunu kaydetti.