Milli Eğitim Bakanlığı İlköğretim Kurumları Yönetmenliği'nin "öğrenci andı" başlığı taşıyan 12. maddesinin kaldırılması amacıyla Mazlum-Der tarafından başlatılan kampanya devam ediyor.

Mazlum-Der üyeleri, İl Milli Eğitim Müdürlüğü önünde, öğrenci andının kaldırılması için basın açıklaması düzenledi. Grup adına basın açıklamasını okuyan Mazlum-Der Amed Şube Yöneticisi Nurettin Bozkurt, öğrenci andının, Türk ırkını esas alan, Türkiye'deki diğer etnik kimliği görmezden gelen ve asimile sonucu doğurabilecek ifadeler olmakla birlikte ideolojik devlet algısının küçük çocuklara dayatan bir beyan olduğunu söyledi.

Bozkurt, "İlköğretim okullarında her gün okutulan öğrenci andında 'Türküm' ile başlayan ve 'varlığım Türk varlığına armağan olsun, ey büyük Atatürk! Açtığın yolda, gösterdiğin hedefe durmadan yürüyeceğime ant içerim' ve son olarak 'ne mutlu Türküm diyene' ifadeleri Türkiye Cumhuriyeti'nin çok kimlikli yapısına uymamaktadır. Bu ülkede etnik, dini ve kültürel farklılıkların, başta Kürtler olmak üzere diğer yerel hakların ve farklı grupların talepleri son derece netleşip olup hükümetin bu meselede olduğu gibi bir çok meselede olduğu gibi bir çok meseledeki yanlış tutumun sürdürülür olmadığı, olmayacağı son günlerdeki gelişmeler ışığında değerlendirildiğinde bir kez daha anlaşılmalıdır. Türkiye'nin kendi farklılıklarıyla barışması, dini, ideolojik ve etnik grupların haklarını gözetmesi gerektiği, tepeden inme, halktan kopuk, tekçi, asimilasyoncu, inkarcı ve kibirli anlayışı terk etmesi gerektiği artık çok net anlaşılmıştır. Bu nedenle Mazlum-Der olarak, tekçiliğe, ırkçılığa ve asimilasyona hizmet etmesi yanında çocukların ahlaki ve psikolojik gelişimini de düşman olan bu andın yeni eğitim ve öğretim yılında kaldırılmasını umuyoruz" dedi.

Grup, basın açıklamasının ardından sessiz bir şekilde dağıldı. (ANF)