Marmara Üniversitesi'nin Göztepe'de bulunan merkez kampüsünde ülkücü olduğu belirtilen bir grup Kürt öğrencilere satırla saldırdı. Saldırıda çok sayıda Kürt öğrenci yaralanırken, bazı öğrencilerin ise saldırgan gruba müdahalede bulunmayan polislerce gözaltına alındığı öğrenildi.

Şişli Nişantaşı'nda bulunan Marmara Üniversitesi'nin İletişim Fakültesi'nde Kürt öğrencilere geçtiğimiz günlerde gerçekleşen saldırının ardından Göztepe'de bulunan Marmara Üniversitesi Eğitim Fakültesi'nde de kantinde oturan Kürt öğrencilere, ülkücü bir grup tarafından satırlarla saldırı gerçekleştirildiği bildirildi.

ANF'nin haberine göre; yapılan saldırıda yaralanan olmadı. Yaşanan saldırı kampüs içerisinde gerginliğe yol açtı.

İKİNCİ SALDIRI DA ÇOK SAYIDA ÖĞRENCİ YARALANDI

Saldırganlara herhangi bir müdahalede bulunulmazken, arkadaşlarıyla birlikte kampusten çıkan ve saldırıya maruz kalan Kürt öğrencilerin ise çevik kuvvetin biber gazlı ve plastik mermili saldırısına maruz kaldığı öğrenildi. Polisin bu müdahalesiyle saldırgan ülkücü grubun önüne sürülen öğrenciler, bir kez daha saldırıya maruz kaldı. Yaşanan ikinci saldırıda ise çok sayıda Kürt öğrenci yaralanırken, çok sayıda öğrenci de gözaltına alındı.