Eğitim-Sen İstanbul Üniversiteler Şubesi, Marmara Üniversitesi'nde 5 araştırma görevlisi hakkında "öğrenci olaylarına karıştıkları" suçlamasıyla soruşturma başlatıldığını duyurdu.

Konuyla ilgili yazılı bir açıklama yapan sendika, üniversitede daha önce de öğrenciler ve akademisyenler hakkında soruşturma açıldığını hatırlattı.

Eğitim-Sen, "Bir süredir kampüs içerisinde siyasi nitelikli herhangi bir etkinliğin kıyısından geçen, öğrencilerle aynı kare içerisinde yer alan, 'Üniversitede satır istemiyoruz' diyerek rektörle görüşme yapan akademisyen ve çalışanlar öğrenci eylemlerini takip ettikleri gerekçesiyle art arda soruşturmalara uğratılmakta ve disiplin cezalarına çarptırılmaktadırlar" dedi.

Son olarak 5 araştırma görevlisi hakkında "öğrenci olaylarına karıştıkları" suçlamasıyla soruşturma başlatıldığına dikkat çeken Eğitim-Sen, soruşturmanın dayanağının ise "birkaç öğrencinin yaptığı gerçek dışı beyanlar olduğunu" belirtti.

Haklarında soruşturma açılan araştırma görevlilerinin tamamının Eğitim-Sen üyesi olduğu vurgulanan açıklamada, "Marmara Üniversitesi yönetimini hukuk fakültesinde görevli 5 araştırma görevlisine karşı 'öğrenci olaylarına karışmak' gibi muğlak bir gerekçeyle açtığı soruşturmayı geri çekmeye ve tüm üniversite bileşenlerini üyelerimizle dayanışmaya çağırıyoruz" denildi. (ETHA)