Marmara Üniversitesi öğrencileri, ODTÜ olaylarıyla ilgili olarak bir açıklama yaptı. Öğrenciler, açıklamada, rektörlerin altına imza attıkları 'tek tip' ve 'ortak' metni tanımadıklarını söylerken ODTÜ'lü öğrencilerin destekçisi olduklarını belirttiler.

İlgili açıklama şöyle:

"18 Aralık 2012 tarihinde ODTÜ'de olanlar ve ODTÜ'lü arkadaşlarımızın direnişi herkesin malumudur. Bunun üzerine düzen cephesinin aldığı tavır da malumunuzdur. İstanbul'daki beş Üniversitenin; Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi, İstanbul Teknik Üniversitesi, Yıldız Teknik Üniversitesi, Galatasaray Üniversitesi ve Marmara Üniversitesi'nin rektörlerinin altına imza attıkları basın metni ve Öğrenci Konseyi'nin de yaptığı benzer açıklama gündemde yerini almıştır.

Bizler üniversitelerin gerçek sahipleri olarak bu açıklamaları kabul etmiyoruz. Marmara Üniversitesi rektörü M. Zafer Gül'ü rektörümüz olarak kabul etmiyor, Öğrenci Konseyi'nin bizleri temsil etmediğini söylüyoruz. Bizler ODTÜ'lü arkadaşlarımızın yanındayız.

Sizleri de bütün bunları bir kez daha, hep birlikte dile getireceğimiz yerde, Marmara Üniversitesi Haydarpaşa Kampüsü önünde yan yana olmaya çağırıyoruz!

Marmara Üniversitesi'nden Öğrenciler"

Öğrenciler perşembe günü saat 12.00'de Marmara Üniversitesi Haydarpaşa Kampüsü'nde yapılacak olan açıklamaya destek için de çağrıda bulunuyor. (BA)