Fırat Üniversitesi iktisadi Bilimler Fakültesinde okuyan Hazal Kılınç, Yunus Yalçınkaya ve Seyfullah Oğuz isimli üç öğrenci yaşadıkları maddi zorluklardan dolayı özel bir kafede kütüphanelerindeki romanları satıyor.

Zabıtalar sokakta kitap satmalarına izin vermediğinden ellerinde bulunan kitapları kafede sattıklarını belirten İşletme bölümü 3. sınıf öğrencisi olan Hazal Kılınç, ''Geri öğrenim bursu alamadığımızdan dolayı ailemizden gelen parayla sadece ev kirası, elektrik, su, internet borçlarını ödeyebiliyoruz geriye kalan parayla ay sonunu zor getiriyoruz. 2. öğretim olduğumuz için bir yerde çalışacak zamanımız olmuyor. Elazığ'da zaten genel anlamda bir iş sıkıntısı var ve bundan dolayı iş bulma durumumuz imkansız bir hal aldığından biz de arkadaşlarımızla beraber kendi kütüphanemizde bulundurduğumuz kitapları satmaya karar verdik” diye konuşuyor.

Zabıta engelinden dolayı dışarıda kitaplarını satamadıklarını ve bundan dolayı kitaplarını kafede satmaya karar verdiklerini anlatan Hazal Kılınç, “Sağolsun kafe sahibi de bize bir masa ayırarak kitaplarımızı satmamıza yardımcı oldu. Buraya gelen kesimin genellikle öğrenci olduğunu bildiğimiz için 30-40 lira olan romanları 10 liraya satıyoruz. Hem kitapseverlere ucuz bir fiyata kitap vererek kitap okumalarını sağlıyoruz hem de maddi sıkıntımıza belli bir sürede olsa çözmeye çalışıyoruz'' dedi. (Evren Demirdaş / Demokrat Haber Elazığ)