Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından Olağanüstü Hal (OHAL) kararnamesi ile 11 bin 500 öğretmenin açığa alındığı açıklanmıştı.

Dersim'in Ovacık ilçesinin tek ilkokulu olan Gözeler İlkokulu’nda görevli 25 öğretmenin tamamı ve 9 memur açığa alındı. Okulda öğretmen, idareci ve memur kalmadı.

Türkiye’nin Komünist Partili tek belediye başkanı olan Ovacık Belediye Başkanı Mehmet Fatih Maçoğlu, yaşananlara tepki gösterdi.

Kent genelinde en çok öğretmenin Ovacık'ta görevden alındığına dikkat çeken Maçoğlu, “TEOG başarıları birilerini rahatsız etti ki böyle oldu” değerlendirmesinde bulundu.

'TEOG BAŞARILARI BİRİLERİNİ RAHATSIZ ETTİ Kİ BÖYLE OLDU'

Maçoğlu'nun Cumhuriyet'e yaptığı açıklamalar şöyle:

“Gözeler İlkokulu’ndaki öğretmenlerin tamamı diğer okullardaki öğretmenlerin yüzde ellisi görevden alındı. Biz bununla ilgili görüşmeler yapmaya çalışıyoruz ancak muhatap bulamıyoruz. Ne yapacağımızı şaşırdık. Okullar açılacak aileler kaygılı. Bu süreç çocuklar için önemli.

“Dersim’in bütün ilçelerinde durum aynı. Ancak nüfus oranına göre en çok öğretmen burada açığa alındı. TEOG başarıları birilerini rahatsız etti ki böyle oldu. 3 senedir aynı öğretmen kadrosu bu başarılara imza attı. Yaşanan bu durumdan kaygılıyız.”