Kanal D’de yayınlanan Genç Bakış programı bu hafta Akdeniz Üniversitesi'nde yapıldı.

Programın bu haftaki konuğu ise Rixos Otelleri'nin sahibi Fettah Tamince oldu. Ancak programa Diyarbakırlı olduğunu söyleyerek söze başlayan bir öğrencinin söyledikleri damga vurdu. ‘Kürt çocuklar öldürülürken nasıl kariyer yapalım’ diyen gencin sözleri salondan hem tepki hem alkış aldı.

"EVET KARİYER, AMA DİYARBAKIR'DA HALA ÇOCUKLAR ÖLDÜRÜLÜYOR"

Fettah Tamince’nin gençlere yönelik kariyer önerilerini eleştiren Diyarbakırlı öğrenci, "Akşamdan beri kariyerden bahsediliyor. Evet kariyer, ama ben Diyarbakırlıyım. Diyarbakır'da hala sokaklarda çocuklar öldürülüyor. Hala Uğur Kaymaz'lar, Ceylan Önkol'lar öldürülüyor. Hala üniversitelerde Şerzan Kurt'lar, Aydın Erdem'ler, Murat İzol'lar katlediliyor. Bu şartlarda biz ne kadar kariyer yapabiliriz. Burada şehit kanlarından bahsediliyor. Artık kan yarıştırmayalım. Yeterince kan akıtıldı. Siz liberal olduğunuz için milyarder olduğunuzu söylüyorsunuz. Bu ülkede Kürt iş adamları sadece Kürt oldukları için öldürüldüler. Bunların listeleri de vardır." şeklinde konuşunca salonda alkışlar ve protesto sesleri yükseldi.

ABBAS GÜÇLÜ PROGRAMI BİTİRDİ

Öğrencinin konuşmasına destek veren ve protesto eden diğer öğrencilerin tepkilerini göstermek için hareketlenmesi üzerine Abbas Güçlü öğrencileri yerlerine oturmaya davet etti.

Ancak salondaki gerginlik devam edince Abbas Güçlü "Arkadaşları sakinleştirmek için programı kapatmak zorundayız" diyerek programa son verildi.

İşte o anlar: