KPSS'de usulsüzlük iddiasıyla başlatılan soruşturmanın ardından şimdi de 2010'daki SBS'ye ilişkin soruşturma açıldığı ortaya çıktı.

Cumhuriyet'ten Alican Uludağ'ın haberine göre, 2010’da yapılan KPSS’de soruların sızdırılmasına ilişkin yürütülen soruşturma, Milli Eğitim Bakanlığı’nın (MEB) düzenlediği Seviye Belirleme Sınavı’na (SBS) sıçradı.

KPSS soruşturması kapsamında basılan ÖSYM’de, Şube Müdürü Haydar Altunay’ın bilgisayarında yapılan incelemede soruların bir kopyası bulundu. Yapılan teknik incelemede, soruların 2010’daki SBS’den 20 gün önce Altunay’a gönderildiği tespit edildi. KPSS soruşturmasını yürüten Yücel Erkman, bunun üzerine 2010’da düzenlenen ve 6, 7 ve 8. sınıflardan toplam 3 bin 252 adayın tam puan aldığı SBS sınavı sorularının da sızdırıldığı iddiasıyla soruşturma başlattı.

Bu kapsamda TÜBİTAK, imajları alınan bilgisayarlarda yaptığı incelemeyi derinleştirdi.

İnceleme sırasında çarpıcı bir veri ortaya çıktı. TÜBİTAK uzmanları, ÖSYM’de o dönem Şube Müdürü olarak görev yapan Altunay’ın bilgisayarında 2010 SBS sınavı sorularını buldu. Soruların sınavdan 20 gün önce gönderildiği belirlendi. Bu durum, KPSS savcısına bildirildi. Savcı da SBS sınavı sorularının sızdırıldığı iddiasıyla soruşturma başlattı. Savcı şimdi TÜBİTAK’ın raporunu bekliyor.