Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Okul-Sanayi İşbirliği İstanbul Modeli Projesi’nin imza törenine katıldı.

Avcı, selamlama konuşmasının ardından alkışlanmadı. Bunun üzerine salondakileri uyaran Avcı, “Burayı alkışlamanız gerekiyor. Gerektiği zaman gereken uyarıları yaparım. Arkadaşlarımız söylenmesi gereken pek çok şeyi, benim de söyleyebileceğim pek çok şeyi daha güzel bir şekilde söylediler. Onun için alkışa ihtiyacım var. Arada siz alkışlarken neleri söylemesem de olur, notlarıma onun için bakacağım” dedi.

Selamlama sonrasında alkış gelmeyince salondakileri uyararak konuşmasına başlayan Bakan Avcı, konuşmasına şöyle devam etti:

“Mesleki eğitimin önemi, işte arkadaşlarımız da vurguladılar, tabi ki tartışılmaz. Özellikle sanayi kuruluşlarımızın, mesleki eğitime doğrudan katılması, tabiri caizse organik olarak bu alanın içinde yer alması bizim için, Milli Eğitim Bakanlığı için gerçekten çok önemli. Sanayi kuruluşlarının sahip olduğu engin birikim ve tecrübelerin, Milli Eğitim Bakanlığı’nın mesleki eğitimdeki tecrübesi ve insan kaynakları gücüyle buluşmasından çok önemli neticeler elde edeceğimizi düşünüyoruz. Mesleki eğitimde yetişen gençlerimiz için kullanılan ara eleman tabirini artık kullanmıyoruz. Mesleki eğitimden geçen öğrencilerimizin ülke kalkınmasında ve sanayileşmesinde ara değil ana eleman olarak rol üstleneceklerine inanıyoruz. Çalışmalarımızı buna göre, hedeflerimizi buna göre belirliyoruz.”

Protokol çerçevesinde seçilen okul ve öğrencilerle ilgili bilgi veren Avcı, “Seçilen okullara, yeni teknolojiye uygun makine, ekipman ve donanım için işsizlik sigortası fonundan kaynak aktarılması sağlanacak. İşbirliğine dahil edilen okullarda okuyan öğrencilere iş ve meslek danışmanları tarafından iş arama becerileri, görüşme ve mülakat teknikleri, danışmanlık ve rehberlik hizmeti de verilecek. Bu okullardan mezun olanlar işbaşı eğitim programından öncelikle yararlanacak. Eğitim programı süresince katılımcının ücretini, genel sağlık sigortasını, iş kazası meslek hastalığı sigorta pirimi biz ödeyeceğiz.” diye konuştu.