Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) Eş Başkanı Lami Özgen ve Eğitim-Sen Genel Sekreteri Mesut Fırat, en fazla öğretmenin görevden uzaklaştırıldığı Diyarbakır’a gelerek, Eğitim Sen 1 Nolu Şube Binası’nda nöbette tutan eğitimcileri ziyaret etti.

Burada düzenlenen basın toplantısında, talepler ve eylem planı açıklandı.

“ÇOCUKLARIN GELECEĞİNE SALDIRI”

KESK Eş Başkanı Lami Özgen, muhalif kesimlere yönelik topyekun bir saldırı olduğunu belirterek, çıkarılan kararnamelerle sendikalarının etkisiz hale getirilip, yok edilmek istendiğini ifade etti.

Özgen, darbenin kurumsallaştırılmak istendiğini de savunduğu konuşmasında, ‘bu kirli planların ise kontra, işbirlikçi, ajan sendikalar üzerinden uygulamaya geçirildiğini’ söyledi.

AKP’nin OHAL kararnameleri, darbeler silsilesidir. Yerel yönetimlere atanan kayyım da darbenin bir parçasıdır” diyen Özgen, görevden almaların çocukların geleceğine dönük bir saldırı olduğunu vurguladı.

EYLEMLER

“Darbe hukukuna karşı direnişi yerelden merkeze kadar büyütecek yeni eylemsellik kararı aldıklarını” söyleyen Özgen, yarın okulların eğitim ve öğretime başlamasıyla öğretmenler odasında bilgilendirme toplantıları yapılacağını, bütün okullardan kent merkezine doğru yürüyüş ve oturma eylemleri, Milli Eğitim Müdürlükleri önünde açıklamalar yapılıp, itiraz dilekçelerinin verileceğini aktardı.

Yerellerden Ankara’ya doğru eyleme geçeceklerini kaydeden Özgen, şunları söyledi:

“Açığa alınan ve uzaklaştıran bütün arkadaşlarımız görevlerine geri dönene kadar mücadelemiz devam edecektir.

“Bizler böl parçala yönet sistemini kabul etmiyoruz. Yerellerden Ankara’ya doğru eylemlerimizi sürdüreceğiz.

“TOMA’larına, gazına ve tutuklamalarına rağmen biz bu mücadeleyi sonuna kadar sürdüreceğiz.

“İlk günde mücadeleye başladığımız gibi KESK’in bütün bileşenlerinin ortak duruşu vardır. Dost da düşman da şunu iyi bilsin ki kazanacağız, mutlaka biz kazanacağız.

“Biz darbe koşullarında OHAL koşullarında fiili olarak mücadeleye başlamış bir geleneğiz. Korkmuyoruz, baş eğmiyoruz, eğmeyeceğiz, direneceğiz. KESK kazanacak KESK ile birlikte herkes kazanacak.”